Saint-Gobain sluit zich aan bij de Dutch Green Building Council

Saint-Gobain, wereldspeler op het gebied van innovatieve materiaaloplossingen, is participant geworden van de Dutch Green Building Council. Met het participantschap ondersteunt Saint-Gobain de missie van DGBC: het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De missie van DGBC sluit naadloos aan op de strategie van Saint-Gobain. Deze strategie is gericht op het creëren van duurzame leefomgevingen met focus op energy efficiency, duurzame groei in opkomende landen en bescherming van het millieu. Saint-Gobain doet dat door wereldwijd duurzame en innovatieve oplossingen voor nieuwbouw en renovatie te ontwerpen, te produceren en te distribueren.

Alle merken vertegenwoordigd

Niet alleen het moederconcern is participant van de Dutch Green Building Council geworden, ook negen merken van Saint-Gobain zijn vanaf nu verbonden aan DGBC. Het gaat om Isover, Raab Karcher, Ecophon, Gyproc, Weber Beamix, Glassolutions, API, PAM en Glass. Wereldwijd ondersteunt Saint-Gobain verschillende Green Building Councils en is het lid van de Corporate Advisory Board van de World Green Building Council.

Gezondheid en comfort

Met de expertise die binnen al deze concerns van Saint-Gobain aanwezig is, wil de organisatie een bijdrage leveren aan het verder verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland. “Het verduurzamen van de bebouwde omgeving is een van de grote opgaven van onze tijd en één waar Saint-Gobain met volle kracht nieuwe en innovatieve oplossingen voor ontwikkelt,” aldus Hartmut Fischer, verantwoordelijk voor Saint-Gobain in Midden-Europa. “Als participant van DGBC blijven we goed op de hoogte van duurzame ontwikkelingen in Nederland en kunnen we op onze beurt onze internationale expertise delen.”

‘Versterking van het netwerk’

DGBC voorzitter Jaap Gillis is blij om Saint-Gobain als participant te verwelkomen. “Grote partijen in de bouw- en vastgoedsector ondersteunen onze missie, nu al meer dan 350. Daar mag een partij als Saint-Gobain natuurlijk niet in ontbreken. Ik zie de komst van Saint-Gobain echt als een versterking voor ons netwerk, met name door de specifieke kennis over materialen en producten.”

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria