Op zoek naar het meest leefbare gebouw van Nederland

De Optimist is op zoek naar het meest leefbare gebouw van Nederland. Leefbaarheid, dat gaat over liefde, zegt Wigger Verschoor. ‘Liefde voor gebieden. En dat mensen betrokken zijn bij de plekken waar ze wonen, werken of recreëren.’ Samen met Hetty van der Pennen, Birgit Dulski en Jurrian Knijtijzer vormt Verschoor de jury van de ‘zoektocht naar het meest leefbare gebouw van Nederland’. De vier juryleden zijn het er hartgrondig over eens dat het concept leefbaarheid onterecht te weinig wordt gebruikt. In een leefbaar gebouw staat de gebruiker centraal. Er is veel flexibiliteit, zodat het gebouw voor meerdere functies gebruikt kan worden. Mensen kunnen elkaar ontmoeten, er is gelet op ecologie en duurzaamheid. Het gebouw of gebied moet ook toekomstbestendig zijn.

Er zijn al zeven initiatieven door de jury aangewezen als meest leefbare gebouwen en gebieden. Lees meer op de website van The Optimist.

Bron: The Optimist.

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie