Maak kennis met onze nieuwe partner: Smartvatten

Smartvatten werd onlangs partner van DGBC. Het bedrijf biedt een complete oplossing voor waterbesparing voor vastgoedprofessionals, eigenaren van onroerend goed en woningcorporaties. Raymond Tieman, Sales Manager Benelux, praat ons bij over de duurzame ambities van Smartvatten.

Wat is in het kort jullie dienstverlening? 

"Wij digitaliseren het waterverbruik en monitoren dit realtime. De data analyseren we op lekkages tot op de deciliter nauwkeurig en we berekenen de bijbehorende CO2-uitstoot. Lekkage alarmen worden uitgestuurd op het moment dat deze ontstaan. De grootste onderscheidende factor is schaalbaarheid. We digitaliseren bestaande (analoge) watermeters en daardoor is er geen installatie vereist. Waterbedrijven zijn beperkt tot hun regio, en slimme meters werken vaak met (minder accurate) pulse data. Hierdoor bieden we ook de meest accurate data binnen de industrie. Het grootste onderscheidende vermogen is natuurlijk dat wij uniek zijn, voorop lopen en ons richten op de service richting onze klanten."

 

Op welke wijze is duurzaamheid ingebed in jullie organisatie?

"Duurzaamheid staat bij ons centraal. Waterbesparing = energiebesparing = geld besparing. Gemiddeld besparen onze klanten 20% aan water, wat eveneens zorgt voor 5% aan energiebesparing. Zo verminderen we de CO2-uitstoot van de panden. Lekkages kunnen zorgen voor reparaties, wat de gezondheid van zowel het pand als de gebruikers schade toebrengt. Door deze in een vroeg stadium te detecteren, voorkomen we grote reparaties en waardeverlies. Sterker nog, doordat wij 24/7 het waterverbruik monitoren, zou je misschien zelfs kunnen zeggen dat we waarde toevoegen. Ook binnen onze organisatie kijken we constant individueel, maar zeker ook als team hoe we duurzamer kunnen werken."

 

Waarom zijn jullie partner geworden van DGBC?

"Een aantal van onze partners en klanten zijn ook partner van DGBC, en we zijn lid geworden om verder uit te dragen dat wij het onderwerp duurzaamheid - net als onze partners en klanten - serieus nemen."

 

Wat denken jullie uit het partnerschap met DGBC te halen? 

"Wij hopen vooral veel inzichten op te doen over hoe bedrijven omgaan met watermanagement. Doordat de industrie toch de boot heeft gemist in de digitalisering 10-15 jaar geleden, zien we dat veel bedrijven een eigen strategie bewandelen om dit probleem op te vangen. Gelukkig past Smartvatten meestal in het plaatje en kunnen we van toegevoegde waarde zijn. We hopen dus ook nieuwe contacten op te doen, zodat we nog meer tevreden klanten kunnen toevoegen aan onze familie."

 

Wat kunnen jullie het netwerk brengen?

"We brengen ten eerste logischerwijs een nieuwe kijk op efficiënt omgaan met drinkwater. Veel bedrijven hebben bijvoorbeeld het verbruik van gas en elektra volledig inzichtelijk, inclusief CO2-uitstoot. Wij kunnen vervolgens het plaatje compleet maken door dezelfde data voor waterverbruik aan hun bestaande overzicht toe te voegen. Ten tweede brengen wij een wereldwijd schaalbare dienst, die voor veel partijen nog onbekend is. We weten dat niet iedereen klaar is voor het onbekende, maar als het gaat om besparen staan de meeste bedrijven gelukkig vooraan. Tenslotte zijn wij expert op het gebied van waterverbruik, en we zijn graag expert. Daarom zijn wij altijd op zoek naar partners die onze dienst kunnen promoten, aanvullen of versterken."

DGBC-partners

Smartvatten B.V.

Gerelateerd

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’