Lid Expertgroep Energie: 'Wordt ons vastgoed energieneutraal door BENG en NTA 8800?'

Wordt ons vastgoed energieneutraal door BENG en NTA 8800? Die vraag heeft Bert Elkhuizen van e-Nolis geprobeerd te beantwoorden in een uitgebreid artikel.

Elkhuizen is naast Development Directeur van e-Nolis ook lid van de Expertgroep Energie van het Deltaplan Duurzame Renovatie. Op de website van e-Nolis heeft hij een uitgebreid onderzoek gedeeld naar onder meer de verschillen tussen Paris Proof en BENG

In zijn conclusie is Elkhuizen al duidelijk: "In theorie lijken we met BENG, Energielabel C en de NTA8800 een goede stap richting Parijs te maken. Echter uit de gemeten energiegebruiken blijkt een nog forse gap over te blijven. Dus zelfs al gaan we alle bestaande gebouwen tot de BENG-eis renoveren dan gaan we Parijs van verre niet bereiken. Des te meer reden om in de toekomst meer aandacht te gaan schenken aan eisen met betrekking tot gemeten energiegebruik en het minimaliseren van energieverspilling."

Lees hier het hele onderzoek van Elkhuizen.

 

 

Professionals

Bert Elkhuizen

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken