Leden Platform Duurzame Huisvesting tekenen voor een nieuw jaar samenwerking

Vanmorgen hebben de leden van het Platform Duurzame Huisvesting een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor 2015. De leden verbinden zich hiermee aan de strategische doelstellingen van het platform, dat tot doel heeft om de samenwerking binnen de huisvestingssector te stimuleren om zodoende de utiliteitsbouw te verduurzamen.

Samenwerking cruciaal

De platformleden tekenen voor het integreren van duurzaamheid in hun eigen organisatie. Daarnaast activeren zij hun achterban door oplossingen aan te dragen en instrumenten te ontwikkelen die ondersteunen en verduidelijking geven bij de verduurzaming van de huisvestingsketen. Alle platformleden benadrukken dat samenwerking in de keten cruciaal is. Alleen door samen te werken kan de sector een echte slag slaan in de verduurzaming van de huisvestingsketen.

Tools en instumenten

Deze samenwerking komt concreet tot uiting in de verschillende  tools en instrumenten die de platformleden samen ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn de Greenlease Menukaart, de Menukaart prestatiecontracten en het Greenlease dashboard die in voorgaande jaren door het platform zijn ontwikkeld.

Breed verspreiden 

De kennis, ervaringen en producten die uit de samenwerking binnen het Platform Duurzame Huisvesting voortvloeien, worden middels marketing, communicatie en publiciteit zo breed mogelijk verspreid. Ook dit bevordert volgens de platformleden de verduurzaming van de huisvestingsketen.

Partners 

De partijen die ondertekend hebben voor een nieuw jaar samenwerking ter bevordering van duurzaamheid in de huisvestingsketen zijn: TNO, ISSO, Rijksvastgoedbedrijf, Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Facility Management Nederland (FMN), Vastgoed Belang, de vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed (IVBN), NVTG, TVVL, UNETO-VNI en de Dutch Green Building Council (DGBC).

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria