Kingspan: vanaf 2025 jaarlijks 1 miljard plastic flessen recyclen

Technisch dienstverlener en leverancier in isolatie Kingspan gaat op grote schaal plastic flessen recyclen en hergebruiken in nieuw geproduceerd isolatiemateriaal. Dat doel heeft het internationaal opererende bedrijf dit jaar uitgesproken. 

Waar het bedrijf nu nog jaarlijks 250 miljoen plastic flessen recyclet, moeten dat in 2023 al 500 miljoen flessen per jaar zijn en vanaf 2025 1 miljard flessen op jaarbasis. 

Kingspan heeft naast het ambitieuze doel ook een 3-jarige samenwerking met de organisatie EcoAlf Foundation om de plasticsoep in de oceaan te lijf te gaan. Kingspan gebruikt namelijk al gerecycled plastic, maar gaat nu ook uit de oceaan gehaald plastic tot grondstof van Kingspan isolatiekernen. EcoAlf zal daarvoor jaarlijks 150 ton plastic uit de Middellandse Zee halen om te recyclen, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Lees het hele bericht op de website van Kingspan.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'