Jort Bakker van ASN Bank versterkt bestuur Dutch Green Building Council

Jort Bakker, hoofd duurzame financieringen van de ASN Bank is toegetreden tot het bestuur van Dutch Green Building Council (DGBC). Bakker gaat zich met zijn jarenlange ervaring in de bankensector toeleggen op het behandelen van de complexe financieringsvraagstukken rond het verduurzamen van de gebouwde omgeving. “Er zijn de laatste jaren tal van nieuwe financieringsinstrumenten bijgekomen, het wordt een uitdaging die effectief in te zetten en daarmee de verduurzaming een extra impuls te geven.”

Duurzaam leider

Met de komst van Jort Bakker wordt een ervaren duurzaam leider toegevoegd aan het bestuur van DGBC. Bakker is sinds 2007 verbonden is aan de duurzame ASN Bank. Daarvoor bekleedde hij diverse leidinggevende functies voor onder andere SNS Bank en Van Lanschot. DGBC-bestuursvoorzitter Daan van Vliet is blij met de komst van Bakker: “Jort Bakker kent alle in en outs van duurzaam investeren als geen ander. Daarom zijn we verheugd dat hij wil toetreden tot het bestuur van DGBC.”

ASN Bank wordt participant DGBC

De ASN Bank sluit zich tevens aan als participant van DGBC en ondersteunt daarmee de missie om een toonaangevende rol te spelen in de transitie naar een duurzame gebouwde omgeving. Volgens bestuursvoorzitter Daan van Vliet passen DGBC en de ASN Bank perfect bij elkaar: “De ASN Bank is al jaren een toonaangevende bank als het gaat om het financieren van duurzame projecten. De bank beschikt over veel inhoudelijke expertise over de technische aspecten daarvan. Dat sluit goed aan op waar wij als DGBC aan werken.”

Jort Bakker

“Er liggen op het gebied van duurzaam bouwen ontzettend veel kansen”, aldus Jort Bakker. De laatste tijd zijn er veel nieuwe fondsen bijgekomen die het mogelijk maken verduurzaming van gebouwen te financieren. Als het aan Bakker ligt, kan DGBC kan hierin een bindende en sturende rol spelen: “Gezien het grote aantal gemotiveerde participanten zijn ze daarvoor de juiste partij. Door goed te kijken naar opschaalbare energiebesparende mogelijkheden in de gebouwde omgeving kan er een versnelling gerealiseerd worden in de verduurzaming. Aan kennis en mogelijkheden is geen gebrek, en ook het nut en noodzaak is overduidelijk aangetoond. Kortom, we kunnen grote stappen voorwaarts maken.”

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria