Inschrijving derde editie a.s.r. scholen challenge gestart voor basisscholen in Utrecht

Voor de derde en laatste maal organiseert a.s.r. samen met de Dutch Green Building Council en de Provincie Utrecht een duurzaamheidswedstrijd voor alle basisscholen in de gemeente Utrecht: de a.s.r. scholen challenge. Het doel van deze wedstrijd is scholen uit te dagen om duurzamer te worden en de kinderen bewuster te maken van duurzaamheid. De school met het beste duurzaamheidsidee wordt beloond met een bedrag van € 12.500,- voor het uitvoeren van dit idee. Scholen kunnen zich inschrijven tot 1 maart.

Tijdens de a.s.r. scholen challenge gaan leerlingen tijdens een interactieve les aan de slag met het verduurzamen van hun eigen school. a.s.r. scholen challenge bestaat uit vier onderdelen:
1. Quickscan duurzame school
2. Een interactieve en ‘tastbare’ les over duurzaamheid
3. Duurzaamheidsbeoordeling door de leerlingen
4. Presentatie aan de jury
De 5 beste inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury tijdens een spannende finale in het a.s.r. pand.

DGBC en Provincie Utrecht

Dit initiatief wordt ondersteund door de Dutch Green Building Council (DGBC) en de Provincie Utrecht. Alle basisscholen in Utrecht hebben begin februari een uitnodiging ontvangen om aan de wedstrijd mee te doen. Inschrijving is mogelijk tot 1 maart aanstaande. Meer informatie over de a.s.r. scholen challenge op www.verduurzaamjeschool.nl. Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council: ‘Ik vind het fantastisch dat a.s.r. scholen in de gelegenheid stelt om te verduurzamen. Het is belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van de verduurzaming van hun omgeving.’

Derde en laatste editie

De a.s.r. scholen challenge past binnen de duurzaamheidsinitiatieven van a.s.r., die duurzaamheid als een belangrijke pijler in haar bedrijfsvoering heeft. Drie jaar geleden rondde a.s.r. de duurzame renovatie af van haar kantoorpand. Hiermee verkleinde a.s.r. niet alleen haar ecologische voetafdruk, het levert dit ook een forse besparing op in de jaarlijkse energiekosten. a.s.r. kiest ervoor om deze besparing drie jaar lang te schenken aan een initiatief dat bijdraagt aan een duurzamere maatschappij. Dit jaar organiseert a.s.r. daarom voor de derde en laatste maal de a.s.r. scholen challenge.

Winnaar

De winnaar wordt op 28 november na een feestelijke finale bekend gemaakt. Meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.verduurzaamjeschool.nl.

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria