INBO publiceert 'Vuistregels voor houtbouw'

INBO publiceert de uitgave ‘Vuistregels voor houtbouw. Voor meerlaagse woningbouw in de SO-ontwerpfase.’ Deze regels zijn bedoeld om architecten en projectontwikkelaars in de vroege fase van het schetsontwerpproces handvatten te geven om tot een realistisch en betaalbaar houtbouwontwerp te komen.

De publicatie is het resultaat van eigen onderzoek naar de stand van zaken op het gebied van houtbouw en kwam tot stand op basis van gesprekken met houtbouwers, houtconstructeurs en houtproducenten en op basis van eigen ervaringen tijdens het ontwerpproces van houten gebouwen. INBO draagt houtbouw een warm hart toe en deelt graag kennis op dit gebied, zodat ook anderen hier sneller stappen mee kunnen maken.

Bekijk de publicatie Vuistregels voor houtbouw

Houten woongebouwen

"ls we meer begrip hebben van de toepassing van hout, kunnen we juist door de meerlaagse woongebouwen een fikse slag maken in de opschaling van houtbouw," aldus Merel Vos, initiatiefnemer en adviseur Houtbouw.

Handleiding CLT

In 2021 publiceerde INBO ‘Handleiding Cross Laminated Timber (CLT) voor architecten en bouwkundigen’, ook het resultaat van eigen onderzoek.

DGBC-partners

INBO

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'