'Ik wil inspirerende leiders met lef ondersteunen'

In september 2022 begint de zevende editie van het DGBC Future Leaders Program. Niek de Vries is dé coach van het leiderschapsprogramma. Hij werkt met de deelnemers van het programma aan het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten. In alle eerlijkheid en oprechtheid brengt hij de duurzame missie van de deelnemers in kaart en coacht bij het concretiseren van deze ambities.

Niek: “Ik vraag de deelnemers om zich kwetsbaar op te stellen en kritisch te kijken naar eigen gedrag. Maar ik stimuleer ze ook om elkaar te ondersteunen in meer doen van wat ze al heel goed doen. Ook zetten we competenties in die al latent aanwezig zijn bij de deelnemers”.

Uitdagen en prikkelen

Tijdens het programma daagt hij de Future Leaders uit. Waar sta je in je loopbaan? Wat is jouw missie en welke competenties horen daarbij? Samen met andere sprekers, zoals Nathalie Mangelaars, pitch academy, en Lidewey van der Sluis, Hoogleraar Strategisch Talentmanagement van Nyenrode Business Universiteit, helpt hij de deelnemers met praktische vaardigheden zoals het effectief overbrengen van een boodschap en onderhandelen.

Persoonlijke ontwikkeling

Om anderen te helpen is Niek zelf ook regelmatig bezig mij zijn eigen ontwikkeling en zet die ervaring in tijdens zijn coaching voor persoonlijke ontwikkeling in technische omgevingen. “Mijn doel is om inspirerende leiders met lef te ondersteunen. Dat mensen met enthousiasme hun taak vervullen en aangaan.” En dat is precies wat wij nodig hebben. Ambitieuze Young Professionals die op termijn de groene leiders zijn. 

Wil je meer weten?

Benieuwd hoe het Future Leaders Program jou verder brengt als toekomstig (groene) leider? Lees hier meer over het programma.

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen