Hoogleraren Van der Sluis en Cramer sprekers op eerste dag DGBC Future Leaders Program

Op maandag 21 september vindt de eerste bijeenkomst van het DGBC Future Leaders Program plaats op Landgoed Nyenrode te Breukelen. Deze bijeenkomst maakt deel uit van het vierdaagse programma om ambitieuze Young Professionals te ondersteunen. De keynotes worden gehouden door prof. dr. Lidewey van der Sluis, Prof. dr. Jacqueline Cramer, Jan Willem van de Groep, Ellis ten Dam, Gideon van der Burg, Niel Slob en Saman Mohammadi. Op dit moment zijn er nog maar enkele plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Programma maandag 21 september

In het ochtendgedeelte van de eerste dag staat leiderschap centraal. Na de openingskeynote van Nyenrode hoogleraar Van der Sluis over modern en toekomstbestendig leiderschap, zullen Cramer en Van de Groep ingaan op hun eigen ervaringen, respectievelijk als voormalig minister en winnaar van de Duurzame 50 Vastgoed NL. In het middaggedeelte staat circulaire economie, gezondheid en productiviteit centraal, thema¹s waar toekomstige leiders niet meer omheen kunnen. TU Delft promovendi Slob en Mohammadi richten zich op circulaire economie en vertellen over hun ervaringen vanuit hun eigen bedrijf re-born. CoreNet-bestuurslid Ellis ten Dam focust zich op het thema gezondheid en zal daarbij veel aandacht geven aan het rapport van de World Green Building Council, terwijl Van der Burg de koppeling maakt tussen duurzaamheid, gezondheid en productiviteit. Productiviteit is natuurlijk een belangrijke factor om verduurzaming van de gebouwde omgeving te versnellen. Vanaf de eerste dag gaan de deelnemers ook in groepen aan de slag met een concrete groene opdracht. Daarnaast zijn er de nodige netwerkmomenten ingepland.

Vervolg programma

Op de tweede dag zal onder andere Nyenrode hoogleraar Anke van Hal ingaan op de 'derde succesfactor' en zal Maurits Groen vertellen hoe Future Leaders succesvol kunnen communiceren. De resultaten van de case worden vervolgens op de derde dag (5 november) gepresenteerd. Daarnaast is er gelegenheid om te netwerken met andere Future Leaders, maar ook met huidige Green Leaders. Het programma eindigt op woensdag 2 december (vierde dag) tijdens de exclusieve DGBC Green Leadership Summit. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op zeer aansprekende locaties, zoals onder andere Landgoed Nyenrode, Stadskasteel Oudaen Utrecht en Buitenplaats Amerongen.

Opleiden Future Leaders

Het is de missie van de Dutch Green Building Council (DGBC) om ook bij de toekomstige generaties duurzaam leiderschap te stimuleren. Door middel van het aanbieden van dit programma wil DGBC de nieuwe generatie ondersteunen. Dit gebeurt door kennis te delen, te coachen op gedrag en competenties, te verbinden met bestaande (groene) leiders en door Young Professionals te laten samenwerken aan concrete groene uitdagingen.

Deelnemen

Het DGBC Future Leaders Program is een programma voor Young Professionals die (in)direct betrokken zijn bij de gebouwde omgeving. Kortom: het gehele speelveld van architect tot en met eindgebruiker. De investering voor dit vierdaagse programma is 1.295 euro. Voor DGBC / GBC / CoreNet Participanten, geldt een korting van 25%. Kijk op onze website www.dgbc.nl/flp voor meer informatie over het programma, de sprekers, de locaties en de aangemelde deelnemers.

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria