Hoe duurzaam is Zuidas? Duurzaamheidsonderzoek naar gebouwen Zuidas

 

Green Business Club Zuidas, Hello Zuidas en Dienst Zuidas hebben het initiatief genomen tot een grootschalig onderzoek naar duurzaam gebruik van bestaande gebouwen en bedrijven op Zuidas. Het onderzoek wordt uitgevoerd door bbn adviseurs.

 

Zij maken gebruik van de BREEAM In-Use methode. Er wordt gekeken naar onder meer energieverbruik, afval, water, bereikbaarheid, binnenklimaat en de doelstellingen op het gebied van reductie van energie, water en afval.

Vergelijken

De nulmeting wordt gebruikt om onderling te benchmarken en de performance te vergelijken met ruim 2.000.000 m² kantoren vastgoed in heel Nederland. Waar gaat het goed? Waar kunnen we nog slagen maken en welke acties zijn nodig voor concrete verduurzaming van Zuidas? Voor bedrijven levert dit onderzoek veel waardevolle gegevens op. Uw bedrijf heeft een mailing ontvangen over deelname aan dit onderzoek. Heeft u zich al  insgeschreven?

Het onderzoek

De duurzaamheidsmeting wordt uitgevoerd middels self-assessments met BREEAM In-Use, een veelgebruikt monitoringsinstrument waarmee de duurzaamheidprestatie van bestaande gebouwen in kaart wordt gebracht. Bbn adviseurs voerde eerder een dergelijk onderzoek uit in Rotterdam. Meer over het onderzoek in Rotterdam lees je hier.

Voor inhoudelijke vragen over het onderzoek kun je contact opnemen met Joost Bennekers van bbn adviseurs: jr.bennekers@bbn.nl. Voor vragen over GBC Zuidas met betrekking tot het onderzoek kun je contact opnemen met Eline Kik: eline@greenbusinessclub.nl

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria