Handelsmissie naar Boston (VS): duurzaamheid in de Verenigde Staten

InnovationQuarter organiseert van 17 tot 20 september, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemen (RvO) en FME, een missie naar Boston in de Verenigde Staten met als thema 'Energy systems and sustainable building'.

Hiervoor zoekt InnovationQuarter ondernemers die een technologie of service hebben die duurzaamheid in  de bebouwde omgeving bevorderd, bijvoorbeeld op het gebied van circulaire bouwmaterialen, architectuur, gebouwautomatisering, installatietechniek, energieopslag enzovoorts.

Doel van de missie is om kansen voor Nederlandse bedrijven in de Amerikaanse sector verder uit te diepen, en bedrijven de mogelijkheid te geven om concrete contacten met potentiële klanten, partners en investeerders in de Amerikaanse sector te leggen. Daartoe zijn de volgende activiteiten in het missieprogramma opgenomen:

  • Een Showcase Event waar bedrijven pitchen voor een publiek van ongeveer 100 investeerders, relevante corporates en andere stakeholders in de Energy / Sustainable Building sector van Boston.
  • Een Meet-the-Buyer event waar bedrijven gematcht worden aan corporates zoals St. Gobain voor één-op-één gesprekken.
  • Verschillende bezoeken aan bouwprojecten in Boston.
  • Een bezoek aan Horizon19, een jaarlijkse conferentie voor 'industry leaders in de clean economy’ met dit jaar een focus op technology en business innovation. Bedrijven kunnen hier pitchen en netwerken met die industry leaders.
  • Deelname aan een smart city workshop met Nederlandse, Zweedse en Amerikaanse steden over stedelijke uitdagingen (deelname optioneel).
  • Verschillende netwerkmogelijkheden met de Amerikaanse sector.

Klik hier voor het volledige conceptprogramma en de mogelijkheid tot inschrijven.

Gerelateerd

Utrecht is de duurzaamste kantorenstad van Nederland

Utrecht is de duurzaamste kantorenstad van Nederland

Terugblik Building Holland Digital

Terugblik Building Holland Digital

BREEAM-NL reportage: het verhaal achter de vijf sterren van het Rijksmuseum

BREEAM-NL reportage: het verhaal achter de vijf sterren van het Rijksmuseum