GBC Utrecht Centraal kan aan de slag!

Vrijdag 10 oktober, niet geheel toevallig ook Dag van de Duurzaamheid, vond  op het Jaarbeursplein de feestelijke lancering plaats van GBC Utrecht Centraal. Dit ging gepaard met het eerste project van deze nieuwe Green Business Club: het circulair atelier.

Voor  dit project, een idee van ProRail, gingen acht kunstenaars aan de slag met afval geleverd door een aantal bedrijven in het gebied. De resultaten waren verrassend, wellicht heeft het prachtige zonnige weer daar een handje bij geholpen. Van  een loopfiets tot een loungestoel, van dienbladen gemaakt van de geel-blauwe NS-informatieborden tot kleine portemonneetjes gemaakt van oude posters: de kunstenaars lieten hun fantasie de vrije loop en toonden dat niet al het afval op de schroothoop thuis hoort.

Vanaf 16.00 uur waren genodigden welkom  het ‘tekenmoment’ bij te wonen. Onder andere Jan Maarten Elias, directeur van Unica Ecopower, was bij de lancering aanwezig. Unica is een van de partners van GBC Nederland. Deze overkoepelende Green Business Club biedt ondersteuning bij de oprichting van nieuwe lokale clubs, zoals onder andere in Breda, het Groene Hart en Utrecht.
Vertegenwoordigers van NS, ProRail, Jaarbeurs, NH Hotels, Rabobank Nederland, ABN Amro, Movares en de gemeente Utrecht tekenden onder aanmoediging van Henk Westbroek de intentieverklaring. Na het tekenen is er met een glas cava geproost op het nieuwe samenwerkingsverband en was er tijd het werk van de kunstenaars te bewonderen. Na afloop waren de aanwezigen welkom voor een hapje en een drankje in de bar van het NH Hotel aan het Jaarbeursplein.

Na deze officiële lancering kunnen de partijen in het Utrechtse Stationsgebied gezamenlijk aan de slag: eind deze maand laat GBC Utrecht Centraal zich net als GBC Zuidas zien - of niet zien? – tijdens de Nacht van de Nacht. Meer informatie hierover en andere projecten volgt snel.

 

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie