Ex-DGBC-bestuurslid Theo Joosten onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ex-DGBC-bestuurslid Theo Joosten (oud bestuursvoorzitter INBO Architecten) is door de burgemeester van Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Frits Naafs onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding voor onder andere zijn inspanningen voor de Dutch Green Building Council. Theo Joosten was als (mede)initiator vanaf de oprichting in 2008 tot en met december 2011 een zeer actief bestuurslid van de stichting Dutch Green Building Council (DGBC). 

Werkzaamheden als bestuurslid

Theo Joosten heeft op een inspirerende wijze bijgedragen aan het bestuur met een ondernemende en creatieve insteek. DGBC is daardoor als stichting in staat geweest om een daadwerkelijke transformatie te realiseren naar een duurzaam bebouwde omgeving. Ook na zijn terugtreden, is Theo betrokken gebleven bij DGBC als klankbord voor het team van medewerkers met betrekking tot duurzaamheid in het basisonderwijs en duurzaamheid bij Monumenten. 

Kamp Amersfoort en Rotary

Naast zijn inspanningen voor de DGBC is Joosten sinds 2006 bestuurslid van de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort (SNMKA). Hij was als architect betrokken bij de bouw van het karakteristieke herinneringsgebouw van Kamp Amersfoort in 2003-2004 en is vrij kort na de opening van dit gebouw als secretaris toegetreden tot het bestuur. Hij heeft in hoge mate bijgedragen aan een zeer goede uitvoering van de nationale en regionale taak van SNMKA bij de herinnering, herdenking en de educatie rond de verschikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Ook is Joosten sinds 1996 zeer actief en betrokken lid van Rotary Scherpenzeel Woudenberg. Hij is ook de grondlegger en grootste promotor van het project ‘Schoon water voor Bertoua - Kameroen’ dat sinds 1998 loopt. Met dit project worden 250.000 mensen in de stad Bertoua en omgeving van schoon drinkwater voorzien. Door het aanleggen van drinkwaterplaatsen en het organiseren van watercomités rondom de plaatsen is niet alleen cholera uitgebannen maar ook de kindersterfte sterk afgenomen. De gebruikers worden bewust gemaakt van de onderhoudsnoodzaak en hygiëne. Het eigendom van, en de verantwoording over de drinkwaterplaatsen wordt ook overgedragen aan de gebruikers.

Gerelateerd

BREEAM-NL modulaire updates

Stap voor stap verduurzamen met kleinere updates van BREEAM-NL

EPBD IV verklaard: van NZEB naar ZEB, wat is een Zero Emission Building?

EPBD IV verklaard: van NZEB naar ZEB, wat is een Zero Emission Building?

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”