Even voorstellen: Boot Advocaten

Boot Advocaten helpt duurzame projecten van de grond

Boot Advocaten is een bekende in de vastgoed sector en ziet de sector veranderen. Nieuwbouw of renovatie van vastgoed is nu ondenkbaar zonder expliciete doelstellingen op het terrein van duurzaamheid. De regelgeving op dit terrein wordt immers steeds verder aangescherpt. Vastgoed en energie raken steeds meer met elkaar verbonden.

Innovatieve ontwikkelingen vragen om wendbaar advocatenkantoor

Boot Advocaten initieert, coördineert en faciliteert in de realisatie van projecten. Als nichespeler zijn ze goed op de hoogte van en betrokken bij innovatieve ontwikkelingen op de duurzame energiemarkt. Zij zien heel veel goede plannen voor verduurzaming van gebouwen op het laatste moment mis gaan, omdat niet alle mogelijkheden worden benut. Bij de inkoop van energiebesparende maatregelen komen alle aspecten van techniek, financiering en juridische en fiscale zaken samen. Daarom werkt de organsiatie met technische bureaus, financiële instellingen, brancheorganisaties en overheden samen en zet haar marktkennis in voor o.a. financiering, subsidiëring, contractering en vergunningverlening. Ze legt nieuwe verbanden en helpt bij nieuwe verdienmodellen.

Zo is Boot Advocaten o.a. founding partner van EscoNetwerk Nederland, het kennisnetwerk voor de informatievoorziening met betrekking tot Esco’s. neemt deel aan de juridische kopgroep van DGBC en helpt de politiek te overtuigen regelgeving voor duurzaamheid praktischer te maken. 

Flexibele contracten voor duurzame samenwerkingsverbanden

In duurzame projecten is sprake van langdurige samenwerking tussen publieke en private partijen. Een van de succesfactoren voor een samenwerking is dat je flexibele contracten afsluit en extra aandacht besteedt aan communicatie, cultuurverschillen en organisatie. Boot Advocaten heeft uitgebreide ervaring met Green Lease contracten in de retail- en kantorenmarkt, waar kosten en baten van duurzame energieoplossingen worden verdeeld over verhuurder en huurders.

Leidraad aanbesteden energie prestatiecontracten

Een van de manieren om te voldoen aan de energiebesparingsdoelstellingen van de EU, het rijk en de BV Nederland, zoals verwoord in het Energieakkoord, is het sluiten van energieprestatiecontracten (EPC) tussen opdrachtgevers en een Energy Service Company (‘ESCo’). Hierin worden gegarandeerde energiebesparingen vastgelegd.
Maar voor de aanbesteding van Energie Prestatie Contracten ontbreekt vaak de benodigde kennis en ervaring. Boot Advocaten heeft die kennis en ervaring en kreeg van RVO de opdracht een leidraad op te stellen voor het aanbesteden van prestatiecontracten. Boot Advocaten werkt daarbij samen met het ESCoNetwerk en vult het aan met ervaringen van publieke uitvoeringsorganisaties en marktpartijen. 

Boot wil met DGBC partners samenwerken

Boot Advocaten heeft zich aangesloten bij de Dutch Green Building Council, omdat je alleen samen een degelijke duurzame wereld kunt bereiken. Boot Advocaten helpt bij het samenstellen en modereren van bijeenkomsten waar innovatieve partijen elkaar ontmoeten, zoals bij de Groene Kamer. Daar gaan leden van DGBC het gesprek aan met Kamerleden over de vaak gefragmenteerde, on praktische regelgeving en het sneller bereiken van de duurzaamheidsdoelen. DGBC kan partijen verbinden en stimuleren over de eigen grenzen heen te kijken. De exposure die DGBC aan duurzaamheid geeft, kan zorgen voor versnelling van duurzame projecten. 

Meer informatie: www.bootadvocaten.nl

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie