Een jaren 60 woning aardgasvrij! Wat zijn de uitdagingen?

De Bilderdijkstraat 43, een jaren 60 woning gaan we volledig renoveren en aardgasvrij opleveren. Technisch verouderd en heel slecht geïsoleerd. Kijken of het lukt.

In de jaren ’60 en ’70 is er in de regio Capelle aan den IJssel veel gebouwd om het woningtekort tegen te gaan. Er was sprake van geïndustrialiseerde en gestandaardiseerde bouw. Er ontstonden voor het eerst doorzonkamers, tuingerichte kamers en L-kamers. Veel huizen hebben drie woonlagen: de woonkamer en keuken op de begane grond, de slaapkamers en badkamers op de verdieping en een meer of minder bruikbare zolderverdieping. De meeste woningen uit deze periode hebben grote kozijnen, schuine daken en een voor- en achtertuin. Dat huizen uit de jaren ’60 gemiddeld een energielabel E of F hebben, komt door hoe ze gebouwd zijn. Zo werd er weinig tot geen isolatie toegepast en werden er ongeïsoleerde dakkapellen geplaatst.

Kernwaarde Groen is de uitdaging aangegaan om dit pand aardgasvrij en verregaand energiezuinig te maken. Lees hier hun hele plan van aanpak.

DGBC-partners

Kernwaarde Groen

Gerelateerd

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Rijksinstituut voor ondernemend Nederland (RVO) en Topsector Energie organiseren een competitie voor innovaties die het netcongestieprobleem aanpakken.

Slimme oplossingen tegen netcongestie gezocht