Een jaren 60 woning aardgasvrij! Wat zijn de uitdagingen?

De Bilderdijkstraat 43, een jaren 60 woning gaan we volledig renoveren en aardgasvrij opleveren. Technisch verouderd en heel slecht geïsoleerd. Kijken of het lukt.

In de jaren ’60 en ’70 is er in de regio Capelle aan den IJssel veel gebouwd om het woningtekort tegen te gaan. Er was sprake van geïndustrialiseerde en gestandaardiseerde bouw. Er ontstonden voor het eerst doorzonkamers, tuingerichte kamers en L-kamers. Veel huizen hebben drie woonlagen: de woonkamer en keuken op de begane grond, de slaapkamers en badkamers op de verdieping en een meer of minder bruikbare zolderverdieping. De meeste woningen uit deze periode hebben grote kozijnen, schuine daken en een voor- en achtertuin. Dat huizen uit de jaren ’60 gemiddeld een energielabel E of F hebben, komt door hoe ze gebouwd zijn. Zo werd er weinig tot geen isolatie toegepast en werden er ongeïsoleerde dakkapellen geplaatst.

Kernwaarde Groen is de uitdaging aangegaan om dit pand aardgasvrij en verregaand energiezuinig te maken. Lees hier hun hele plan van aanpak.

DGBC-partners

Kernwaarde Groen

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?