Duurzame woningbouw De Trip behaalt drie BREEAM-NL sterren voor ontwerp

Jebber heeft een BREEAM-certificaat met 3 sterren ontvangen voor het ontwerp van de Trip. Dit certificaat beoordeeld de duurzaamheid van het project als 'Very Good'.

De bouw van de 255 woningen voor starters en bedrijfsruimtes voor horeca en creatieve ondernemers start in januari 2015. Na de oplevering wordt het project nogmaals gekeurd om te kijken of de Trip ook het oplevercertificaat mag ontvangen.

Eerste project

Monique van Loon, directeur Jebber: "In Utrecht is de Trip het eerste woningbouwproject dat het BREEAM-certificaat ontvangt. Dat maakt ons extra trots. Bij het ontwerp van dit project zijn de bouwkundige- en installatietechnische componenten integraal op elkaar afgestemd, om een zo beperkt mogelijke lokale energieopwekking voor de warmtelevering mogelijk te maken."

COM4Trip

Jebber heeft voor 20 jaar een prestatiecontract afgesloten met aannemerscombinatie COM4Trip voor de realisatie, het onderhoud en het beheer van de gebouwen en de installaties. COM4Trip bestaat uit Boele & van Eesteren, Klimaatgarant, Giesbers & van der Graaf en VolkerWessels Vastgoedbeheer. Van Loon: "Niet alleen de bewoners van de starterswoningen worden straks door middel van een bonus gestimuleerd om zuinig om te gaan met energie, ook van de beoogde horeca-exploitanten en creatieve ondernemers op de Trip wordt verwacht dat zij een aantal duurzame maatregelen (BREEAM-credits) meenemen in de afbouwplannen van hun ruimte."

Bron: VastgoedJournaal.nl

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria