Dutch Green Building Guide: Online catalogus voor duurzame producten en diensten

Welke producten en diensten leveren een bijdrage aan een duurzaam gebouw? Veel toeleveranciers hebben de behoefte de meerwaarde van hun dienst of product kenbaar te maken. Aan de andere kant zijn opdrachtgevers of ontwerpers vaak op zoek naar hét juiste product. De Dutch Green Building Guide, die momenteel wordt ontwikkeld, is een online catalogus voor duurzame producten en diensten.

Het producten- en dienstenaanbod van de Dutch Green Building Guide is opgedeeld in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld trainingen, advies, spouwmuren of platte daken. Daarnaast wordt het aanbod onderverdeeld in een aantal duurzaamheidsthema’s: Management, Gezondheid, Energie, Transport, Water, Materialen, Afval, Landgebruik & Ecologie, Vervuiling. Tevens is een koppeling gelegd met verschillende duurzaamheidskeurmerken zoals BREEAM-NL, Cradle2Cradle, Dubokeur, Ecolabel, NL Greenlabel.

Zoeken

Gebruikers kunnen in hun zoektocht naar het meest geschikte product of de juiste dienst filteren op productnaam, categorie of duurzaamheidskeurmerk. Ook kunnen gebruikers zoeken op organisatie, dienst of product of op project.

Duurzame projecten als voorbeeld

Bij het tonen van het zoekresultaat verschijnen ook voorbeelden van gerealiseerde BREEAM-NL projecten. Zo kunnen gebruikers van de online catalogus zien bij welke projecten het betreffende product of de bewuste dienst is gebruikt.

Status van de Dutch Green Building Guide

Momenteel wordt het systeem getest en producten en diensten van geïnteresseerde leveranciers toegevoegd. Wanneer een substantiële hoeveelheid producten en diensten aan de online catalogus is toegevoegd, dan wordt de Dutch Green Building Guide gelanceerd. Wanneer dat is, hangt af van het aantal aanmeldingen.

Aanmelden

Leveranciers die interesse hebben om hun product of dienst aan de online catalogus toe te voegen, kunnen op www.dgbg.nl hun e-mailadres achterlaten. Op dit mailadres krijgen zij bericht over de status van het project en de mogelijkheden om een product of dienst aan te melden.

 

Gerelateerd

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)