Dutch Green Building Council introduceert Studiedagen

Speciaal voor BREEAM-NL Experts introduceert de Dutch Green Building Council vanaf 2015 de 'Studiedagen'. Dit zijn dagdelen (middagen) waarbij de Expert zijn kennis kan bijspijkeren over de DGBC en over de verschillende BREEAM-NL keurmerken. Ook kan de cursist meedoen met workshops over interessante thema's zoals gezondheid, energie of materialen. En er is ruimte om praktijkervaring uit te wisselen met medecursisten. Tijdens de Studiedagen worden ook gastdocenten uitgenodigd om meer te vertellen over specifieke onderwerpen. De Studiedagen vervangen de huidige Terugkombijeenkomsten.

Het hele volgende jaar geldig

Naast de inhoudelijke opzet van de Studiedagen veranderen ook een aantal praktische zaken ten opzichte van de Terugkombijeenkomsten, bijvoorbeeld de geldigheidsduur van een Expert-certificaat. Zo volgt de cursist één keer per jaar een Studiedag voor een verlenging van het Expert-certificaat voor het gehele daaropvolgende jaar. Het maakt daarbij niet meer uit op welk moment van het jaar de cursist de Studiedag bijwoont.

Niet meer keurmerkspecifiek

De Studiedagen zijn niet meer gekoppeld aan een specifiek BREEAM-NL keurmerk. Experts kunnen zelf bepalen voor welke Studiedag ze zich inschrijven, bijvoorbeeld afhankelijk van het onderwerp van een workshop van een betreffende Studiedag. Of praktisch, afhankelijk van de beschikbaarheid in de eigen agenda.

Verplichting blijft

Voor de verlenging van het Expert-certificaat blijft het verplicht om één keer per jaar een Studiedag te volgen. 

Nieuwe data

In 2015 kunnen cursisten zich inschrijven voor de Studiedagen. Dan is ook meer bekend over de exacte data en de inhoud van de workshops. Houd daarom de website van de Dutch Green Building Council in de gaten. 

Overgangsregeling

Dit jaar geldt een overgangsregeling. Dat betekent dat Expert-certificaten, verkregen met een Terugkombijeenkomst in 2014, ook het gehele volgende jaar geldig zijn. Voor wie dit jaar nog geen Terugkombijeenkomst heeft gevolgd; op 18 november en 18 december staan de laatste van dit jaar op het programma.

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie