DGBC trapt jubileumjaar af met haar participanten

Dutch Green Building Council bestaat dit jaar 10 jaar. Om het jubileumjaar officieel af te trappen organiseerde DGBC een speciaal event voor haar participanten. Niet geheel toevallig vond dat plaats op Valentijnsdag, de dag om de relatie met je partner te vieren. Meervoud in het geval van Dutch Green Building Council. En dat gebeurde. 

In het nieuwe onderkomen van Dutch Green Building Council in Spaces De Rode Olifant in Den Haag kwamen bijna 150 participanten bijeen om kennis uit te wisselen en te netwerken. Bouwers, installateurs, vertegenwoordigers van gemeenten, schoolbestuurders, beleggers, vastgoedeigenaren en adviseurs; allemaal kregen een warm welkom van DGBC directeur Annemarie van Doorn.

Samen Parijs halen

Zij bedankte de participanten voor hun steun in de afgelopen jaren bij het najagen van de missie van DGBC: het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Meteen deed zij ook een appèl op hun inzet en loyaliteit om ook de komende jaren te blijven werken aan die grote verduurzamingsopgave. Meer dan ooit zijn de koplopers nodig om de grote massa mee te nemen in het behalen van de Parijse klimaatdoelstellingen. Deelname aan het door Dutch Green Building Council ontwikkelde Deltaplan Duurzame Renovatie helpt daarbij.

Kijkje in het brein

Dat vraagt veel. Natuurlijk een hoop kennis, goede praktijkvoorbeelden, samenwerking en techniek. Maar het vereist ook een zorgvuldige kijk in het menselijk brein. Want hoe reageren mensen op veranderingen? Kunnen onze hersenen die transformatie, die nieuwe manier van denken aan? Dat hoorden de aanwezigen van neurowetenschapper en filosoof Paul Smit. Hij legde op humoristische wijze uit hoe het brein werkt bij veranderingen.

Dat onze hersenen kleur kunnen zien in zwart-wit foto’s. Dat we in één afbeelding nooit twee voorstellingen tegelijk kunnen zien. Dat we na een grondige opruiming in de keuken maar liefst 14 keer pogingen nodig hebben om standaard de goede la voor de messen open te trekken. Als we meer inzicht hebben in die bewuste en onbewuste processen in ons hoofd, dan kunnen we ook beter verklaren waarom transformatie zich wellicht minder snel voltrekt dan we zouden willen. En kunnen we slimmer inspelen op ons brein om die versnelling toch mogelijk te maken.

Passie, groei en samenwerken

Aan de achterban van Dutch Green Building Council de taak om met elkaar in gesprek te gaan over de versnelling in het verduurzamen van vastgoed. Vier ingrediënten kregen ze daarvoor. De kernwoorden passie, groei en samenwerken. En een tafelkleed om alle gedachten op te tekenen. Het werden mooie, soms zelfs filosofische gesprekken, waarin inhoudelijke discussies werden gevoerd en tegelijkertijd de onderlinge band werd versterkt.

Die discussies kregen een vervolg tijdens de netwerkborrel, aansluitend op het dagprogramma. In het nieuwe kantoor van de Dutch Green Building Council gonsde het die avond van de passie om samen verder te groeien.

Bekijk alle foto’s van het evenement.

Meer informatie

Ook een keertje langskomen op het nieuwe kantoor van de Dutch Green Building Council? Maak een afspraak via secretariaat@dgbc.nl. Bekijk ook de andere evenementen die Dutch Green Building Council tijdens het jubileumjaar organiseert.

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria