DGBC op PROVADA 2023

Nog twee weken en PROVADA vindt weer plaats in Amsterdam RAI. Van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 juni is DGBC te vinden op de vastgoedbeurs. Dit jaar pakken we het anders aan: samen met PROVADA en diverse organisaties hebben we een speciaal themaplein ingericht. Dit Paris Proof Plein vind je in hal 12, stand 56. 

Drie dagen lang hebben wij een vol programma met bijeenkomsten op onze stand en op andere plekken op de beursvloer. Zo hebben organiseren we verschillende rondetafelsessies over onder andere EU Taxonomie, klimaatadaptatie en natuurlijk Paris Proof, maar ook een borrel, ondertekenmomenten en een lancering van de EU Taxonomie-verklaring voor BREEAM-NL. Een overzicht van onze volledige agenda, inclusief een overzicht van de activiteiten van onze partners die op de beurs aanwezig zijn, vind je hier.  

EU Taxonomie, Paris Proof, #BuildingLife en klimaatadaptatie

Een kleine greep uit de agenda:

-    Op dinsdag is er om 13.30 in de Arena de bijeenkomst ‘De groene spelregels van de EU die de bouw- en vastgoedsector gaan veranderen’, over de EU Taxonomie en de landelijke handreiking die DGBC heeft uitgebracht. Want hoe breng je je portefeuille in lijn met de EU Taxonomie? En wat zijn de verwachtingen vanuit de financiers en investeerders? Aan tafel: Syntrus Achmea Real Estate & Finance, ABN AMRO, Edmond de Rothschild en toezichthouder AFM. 
-    Op woensdag is er op het Paris Proof Plein om 12.00 uur de sessie ‘Paris Proof: wat als de (ver)huurder niet meewerkt?’. Financiering blijkt vaak een struikelblok bij verduurzaming. En wat als de huurder niet meewerkt? Hoe zorg je dat je elkaar helpt en er actie wordt ondernomen? Tijdens deze sessie gaan de sprekers in op voorbeelden waarbij de kosten van de verbetering uit de besparingen worden gefinancierd en hoe succesvolle samenwerkingen tussen huurder en verhuurder mogelijk zijn. 
-    Woensdag staat het Paris Proof Commitment centraal: bijna 80 marktpartijen hebben inmiddels het Paris Proof Commitment ondertekend en verbinden zich daarmee aan de ambitieuze doelstelling om het energiegebruik in de gebouwde omgeving met twee derde te verlagen tegen 2040. En daarmee ook de daarbij horende CO₂-emissies terug te brengen. Op woensdag ondertekenen diverse nieuwe partijen het commitment, waaronder ABCnova en Hercuton.
-    Op donderdag is er op het Paris Proof Plein een rondetafelsessie over bouwen binnen CO2-budget. Er is een beweging gaande van ontwikkelaars en bouwers die meer gaan sturen op de CO2-uitstoot van de gehele levenscyclus op basis van een CO2-budget. Maar is de traditionele bouwmaterialenindustrie hier klaar voor? Tijdens deze sessie praten we met diverse gasten over de opgave en de oplossingen en gaan we in op het recente onderzoek van DGBC en Metabolic over dit onderwerp. 
-    Op donderdag vindt in Forum 2 om 14.00 uur een sessie plaats over de waarde van jouw vastgoed in een veranderd klimaat. Steeds meer financiers, beleggers en financiële toezichthouders zien dat het veranderend klimaat een serieus risico vormt voor de vastgoedsector. Maar hoe maak je de risico’s op gebouwniveau inzichtelijk? Tijdens deze sessie gaan we in op het in ontwikkeling zijnde ‘Framework for Climate Adaptive Buildings’.  

Bekijk hier de volledige agenda
 

Reis door de keten op PROVADA

Om de opwarming van de aarde te beperken is er een maximale hoeveelheid CO₂ die wereldwijd nog mag worden uitgestoten: ons CO₂-budget. De CO₂-voetafdruk van een gebouw is meer dan alleen de emissies door het energiegebruik, ook materialen tellen mee. We gaan van CO₂-neutrale gebouwen naar CO₂-neutrale productie, bouw en sloop/hergebruik. Hoe pak je dit in de praktijk aan? En wat voor advies en tips kunnen anderen jou geven? 

Om antwoord te geven op deze vragen, hebben wij een reis door de keten uitgestippeld. Zo kan je tijdens de beurs met inspirerende partijen in contact komen en ervaringen uitwisselen. Kom tijdens PROVADA langs bij het Paris Proof Plein om je plattegrond op te halen. 

Kom je langs?

Kortom, genoeg te doen tijdens PROVADA. We zien je graag op het Paris Proof Plein, in hal 12, stand 56. En houd ondertussen onze website en social media-kanalen in de gaten voor verdere informatie, updates en niet te missen bijeenkomsten. 

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie