DGBC neemt afscheid van penningmeester Dick van Hal

Op PROVADA heeft Dutch Green Building Council (DGBC) officieel afscheid genomen van vice-voorzitter en penningmeester Dick van Hal (Bouwinvest). DGBC voorzitter Daan van Vliet: “Dick van Hal is een ankerpunt geweest voor DGBC, een rots van rust. Wij zijn als bestuur en als organisatie zeer dankbaar voor zijn inspanningen.”

Professionaliseren

Zeven jaar geleden startte Dutch Green Building Council op initiatief van de markt. Om de professionalisering van de organisatie te versnellen, is Dick van Hal aangetrokken als penningmeester. Mede door zijn bijdrage is DGBC uitgegroeid tot een “gezonde en compacte organisatie die zonder subsidie grote dingen doet in een miljardenmarkt”, aldus Daan van Vliet.

Staan er goed voor

Dick van Hal: “Ik heb het penningmeesterschap altijd met erg veel plezier ingevuld. DGBC was een start-up met een ideologie. Maar er moet natuurlijk ook goed op de centen worden gelet, en dat hebben we gedaan. Uiteraard met het gehele bestuur, waar we altijd goed en constructief met elkaar hebben samengewerkt. We staan er goed voor.”

Groen- en Groeimarkt

Over de toekomst zegt Van Hal: “Het is een ‘groenmarkt’, en een ‘groeimarkt’, dus ik verwacht dat DGBC in de toekomst nog verder zal groeien.” 

Gerelateerd

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)