DGBC en Canadese Green Building Council tekenen Memorandum of Understanding tijdens Canadese handelsmissie

Tijdens de internationale handelsmissie in Canada hebben de Dutch Green Building Council (DGBC) en de Canadese Green Building Council (CaGBC) op 28 mei een Memorandum of Understanding ondertekend. Hierin spreken de twee organisaties af meer samen te werken in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Minister Ploumen van Buitenlandse Handel was bij de ondertekening in Toronto aanwezig. De ondertekening van het Memorandum of Understanding is onderdeel van de handelsmissie in Canada, die in het verlengde van het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan het land wordt gehouden.

Parallel52°

De samenwerking is een initiatief van de CEO van de CaGBC, Thomas Mueller, DGBC-CEO Annemarie van Doorn en DGBC-bestuurslid Anke van Hal. De overeenkomst past in een al langer durende samenwerking met Canada op het gebied van duurzaam bouwen. Op initiatief van Van Doorn en Van Hal werd in 2011 namelijk Parallel52° opgericht, the Dutch Canadian Sustainable Building and Planning Network.

Nieuwe inzichten

Dit netwerk is op zoek naar nieuwe inzichten op het gebied van duurzaam bouwen. Zowel in Nederland als in Canada zijn de opgaves rond duurzaam bouwen hetzelfde, maar de context verschilt. Het netwerk heeft gezorgd voor veel projecten waarbij bedrijfsleven, universiteiten en overheden intensief zijn betrokken. Via het netwerk zijn vanuit beide landen inmiddels honderden specialisten op het gebied van duurzaam bouwen aan elkaar verbonden.

Concrete uitwerking

De komende periode wordt de samenwerkingsovereenkomst uitgewerkt tot concrete initiatieven. Canada biedt voor Nederlandse ondernemers veel kansen. De DGBC hoopt met dit samenwerkingsverband een bijdrage te leveren aan het concreet maken van deze kansen en aan kennisontwikkeling.

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria