“De ongekende mogelijkheden van daken”

DGBC verwelkomt Zoontjes als nieuwe participant. We maken kennis met de internationale dakspecialist.

Wat is in het kort jullie dienstverlening? En jullie onderscheidende vermogen?

Zoontjens realiseert duurzame en multifunctionele daken met complete systemen voor kleine dakterrassen tot complete leef- en parkeerdaken, of heel speciale oplossingen voor bijzondere gebouwen.We ontzorgen de opdrachtgever door onder andere mee te denken over de juiste invulling van het dak. Met innovatieve dakoplossingen willen we een betere leefruimte creëren en een inspiratiebron zijn voor de mogelijkheden van daken.

Zoontjens treedt als aannemer op bij specialistische dakprojecten. Naast begeleiding in de ontwerpfase, zorgen we voor de planning, levering, installatie, het onderhoud en de garantie op de dakoplossingen. Elk project wordt nauwkeurig getekend, gepland en met de productie afgestemd en uitgevoerd. We werken met vaste nationale en internationale gecertificeerde onderaannemers en begeleiden projecten zelf. Zo kunnen we de expertise die we hebben opgebouwd, optimaal inzetten.

Op welke wijze is duurzaamheid ingebed in jullie organisatie?

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor Zoontjens. Daarom wordt continu verder gewerkt aan duurzamere processen en systemen. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) maakt Zoontjens een specifiek beleid en volgt het de kerngebieden uit de wereldwijde MVO-richtlijn ISO 26000.

Waarom zijn jullie participant geworden van DGBC?

Wij willen graag meer aandacht vestigen op het platte dak en de bijbehorende mogelijkheden. Daken spelen een steeds grotere rol bij de verduurzaming van gebouwen en de leefomgeving. Daken zijn niet alleen noodzakelijk om gebouwen waterdicht en begaanbaar te maken, maar kunnen ook bijdragen leveren aan het verbeteren van de milieu- en klimaatproblematiek. Zeker gezien de enorme beschikbare vierkante meters in relatie tot de toenemende grondschaarste.

Wat denken jullie uit het participantschap met DGBC te halen?

Meer samenwerking en kennisdelen met partijen die allemaal hetzelfde doel hebben; een duurzamere gebouwde omgeving en verbetering van onze leefomgeving voor de generaties na ons. Wij staan achter de missie van DGBC en willen meedenken over de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

En wat kunnen jullie het netwerk brengen?

Zoontjens is een zeer innovatief bedrijf dat zich vanaf 1950 al richt op het platte dak. We hebben veel kennis en ervaring opgedaan om de meest prachtige daken toegankelijk te maken met innovatieve systemen en staan open voor samenwerking en kennisdeling.

DGBC-partners

Zoontjens

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen