Bèta-versie nieuwe beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL In-Use vanaf 10 mei aanstaande opengesteld voor marktconsultatie

Het afgelopen jaar is gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL In-Use. Doel: een richtlijn die gebruikersvriendelijker en kwalitatief beter is, geschikt is voor meerdere gebouwtypen en bovendien aansluit op de internationale versie. Vanaf 10 mei 2016 tot en met 31 mei 2016 stellen we de bèta-versie open voor marktconsultatie. Het document is die periode beschikbaar op www.breeam.nl. We nodigen geïnteresseerden van harte uit te reageren en de richtlijn te controleren op duidelijkheid, logica en onjuistheden.

Proces tot nu toe

Dutch Green Building Council heeft bij de ontwikkeling van de beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL In-Use versie 2016 samengewerkt met meer dan 50 externe experts. Ook zijn pilotprojecten doorlopen voor Hotels, Logistieke gebouwen en Hoger onderwijs, met in totaal tien verschillende projecten. Vijftien experts van tien bedrijven hebben specifieke credits gecontroleerd en drie ervaren experts/assessoren hebben een eerdere conceptversie volledig doorlopen. 

Marktconsultatie

Wij vinden het belangrijk dat er breed draagvlak is voor de nieuwe beoordelingsrichtlijn. Daarom stellen we de bèta-versie vanaf 10 mei 2016 tot en met 31 mei 2016 open voor de markt. In die periode kunt u reageren. Wij vragen uw feedback op de volgende punten:

  • Begrijpt u wat er staat?
  • Vindt u het logisch wat er staat?
  • Klopt het inhoudelijk?

Vervolgtraject

Na 31 mei verzamelen wij alle feedback, wegen deze, en verwerken de aanvullingen en opmerkingen indien mogelijk en zinvol. Vervolgens beoordelen achtereenvolgens het College van Deskundigen van DGBC en de BRE de nieuwe versie van BREEAM-NL In-Use. Daarna kan de nieuwe beoordelingsrichtlijn definitief worden gepresenteerd. 

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria