ABN Amro gaat nog dit jaar volledig over op windenergie

De ABN Amro gaat haar slogan 'Een betere bank die bijdraagt aan een betere wereld' kracht bij zetten de komende tijd. Nog voor het einde van het jaar wil ABN Amro de elektriciteit van alle kantoren en datacenters van de bank volledig laten draaien op windmolens. De bank heeft hiervoor een contract afgesloten met Eneco.

Voor alle kantoren gaat het in totaal om 115 gigawattuur aan windstroom, te vergelijken met het jaarverbruik van ruim 30.000 huishoudens. ABN Amro pretendeert al langere tijd dat zij duurzaamheid heel erg belangrijk vinden en riepen in 2013 via een rapport over de energiemarkt al Nederlandse bedrijven op om meer te investeren in duurzame energie. Volgens dit rapport moet in 2023 zo'n 16 % van alle opgewerkte Nederlandse energie duurzaam zijn.

Inzet voor een betere wereld

ABN Amro laat op hun site weten dat zij ervan overtuigd zijn dat ze een betere bank zijn als ze zich samen met hun klanten en medewerkers inzetten voor een betere wereld. Zij zoeken daarbij naar duurzame oplossingen, investeringen en initiatieven zonder afbreuk te doen aan de dienstverlening.


Windparken en biogas

De bank zet nu zelf een grote duurzame stap. Voor de elektriciteit stappen zij volledig over op stroom die opgewekt wordt uit Nederlandse windparken. Voor de gasvoorziening is ABN Amro ook nog op zoek naar duurzame opties, zo stappen zij gedeeltelijk over op biogas dat wordt opgewekt in Nederlandse projecten.

Bron: Vastgoedjournaal Green

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria