4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie voor hoofdgebouw Het Corpac Huis

Afgelopen maand is het ontwerp van het hoofdgebouw van Het Corpac Huis beoordeeld met 4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie met een score van 78.96.

Betekenisvolle samenleving

Het Corpac Huis herbergt een groot aantal sociaal-economische en sociaal-maatschappelijke organisaties in Tilburg. Zij leveren stuk voor stuk een bijdrage aan de ontwikkeling van een betekenisvolle samenleving. Het bruto vloeroppervlak bedraagt 7 400 m².

3 gebouwen

Corpac B.V. is zelf de opdrachtgever en het ontwerp komt van architectenbureau Cepezed B.V. Op het terrein van Het Corpac Huis staan in de huidige situatie 3 gebouwen: de toren, het hoofdgebouw en de vleugel. De vleugel vormt hierbij de verbinding tussen de toren en het hoofdgebouw. De gebouwen hebben hoofdzakelijk een kantoorfunctie.

Renovatie 

Het hoofdgebouw van Het Corpac Huis wordt gerenoveerd. Het BREEAM-NL certificaat is derhalve aangevraagd voor het hoofdgebouw van Het Corpac Huis. De naastgelegen vleugel wordt gedeeltelijk gesloopt. De verbinding tussen het hoofdgebouw en de bestaande toren komt daardoor te vervallen. Het deel van de vleugel dat in stand blijft wordt onderdeel van het hoofdgebouw.

Zelfstandig

Het hoofdgebouw zal zelfstandig functioneren met een eigen ingang, eigen installatie en eigen voorzieningen.  De structuur en de constructie van het gebouw blijven gehandhaafd, de gevels en inrichting worden vrijwel volledig vernieuwd. De functie van het gebouw blijft hetzelfde, een kantoorgebouw met op de begane grond/souterrain gedeeltelijk een bijeenkomstfunctie in de vorm van het clubhuis. De aannemer is Mertens Bouwbedrijf BV uit Weert.

Bron artikel: www.duurzaamvastgoed.nl

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria