Toekomstbouwers 2023: Elke schakel telt

Deze editie staat in het teken van ‘Elke schakel telt’, het thema van de Dutch Green Building Week 2023. Lees alles over het programma van de week en de vier bijzondere hublocaties. We waren te gast bij Group A in het Keilepand in Rotterdam, bij Signify op de High Tech Campus in Eindhoven, bij Iedema Projectstoffeerders in Biosintrum in Oosterwolde (regio Assen) en bij Dura Vermeer in het Inspiration Centre in Utrecht. Hoe brengen deze hubs het thema 'Elke schakel telt' in de praktijk?

Monumentaal én duurzaam 

Neem ook een kijkje achter de schermen bij het Scheepvaartmuseum en leer hoe dit historische monument een duurzaam museum is geworden. In gesprek met Wijnand Mirandolle, hoofd Financiën en Bedrijfsvoering, over het verleden én de toekomst van Het Scheepvaartmuseum.

Scope 3 en samenwerking in de keten 

Daarnaast staan er in het magazine verschillende inspirerende interviews over samenwerkingen in de keten, bijvoorbeeld met Lizzy Butink, duurzaamheidsmanager bij Dura Vermeer Bouw en Vastgoed. De bouwer lanceerde dit jaar een strategie richting netto nul uitstoot in 2050 en 50 procent reductie in 2030 ten opzichte van 2022. Butink vertelt hoe Dura Vermeer haar ambities omzet in concrete acties.

Ook aan het woord Selina Roskam, coördinerend beleidsmedewerker energietransitie utiliteitsbouw bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, en Martin Mooij, programmamanager Paris Proof bij DGBC. Zij gingen in gesprek over het belang van samenwerking tussen markt en overheid, de behaalde successen tot nu toe en de uitdagingen die nog te wachten staan in het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Bekijk het hele magazine

Gerelateerd

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024