Toekomstbouwers 15 jaar Dutch Green Building Council

De nieuwe editie van ons digitale magazine Toekomstbouwers is uit. Een bijzonder nummer met als thema ’15 jaar Dutch Green Building Council’. Reden om groots uit te pakken, wat kan je allemaal verwachten in deze feestuitgave?   

Lees de jubileumeditie van Toekomstbouwers


In 2023 bestond Dutch Green Building Council 15 jaar. Onze stichting is in 2008 opgericht door een handvol marktpartijen en gemeenten met de missie om de gebouwde omgeving in hoog tempo aantoonbaar te verduurzamen en toekomstbestendig te maken, waarbij we verschillende maatschappelijke opgaven verbinden. Gedurende dat jaar zijn tientallen partners aangehaakt om DGBC uiteindelijk te laten groeien tot een platform met meer dan 400 partners.  

Founding partners van DGBC 

Om dit bijzondere jubileum te vieren gingen we in gesprek met onze oprichters, oftewel de founding partners van DGBC. Hoe kijken zij terug op de afgelopen 15 jaar? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen die DGBC heeft doorgemaakt en hoe ziet de toekomst van de stichting en de gebouwde omgeving eruit? In circa 25 interviews komen deze vragen en meer aan bod. Dit magazine is een bundeling van deze buitengewone verhalen die een inkijkje geven in de kleurrijke geschiedenis van DGBC. Lees meer over de founding partners van DGBC

Mijlpalen en reis naar Parijs 

Daarnaast staan we in dit feestnummer stil bij de vele mijlpalen van DGBC, van eerste BREEAM-NL certificering tot koninklijk bezoek. We blikken terug met Annemarie van Doorn en Philip Blaauw op Paris Proof door de jaren heen, hoe is de reis naar Parijs begonnen en wanneer bereiken we dit klimaatdoel?  

Tot slot kijken we niet alleen terug in de tijd, maar ook vooruit. Hoe ziet de wereld er in 2038 uit? Deze vraag hebben we voorgelegd aan verschillende DGBC’ers, zoals onze Raad van Advies en ons bestuur. Lees hier hun voorspellingen.  

Foto’s uit de oude doos 

In dit nummer voor ieder wat wils, zoals de vele fotopagina’s met heel wat kiekjes uit de oude doos en vergeet natuurlijk niet de video met Van Doorn. Hoe kijkt ons algemeen directeur terug op dit mooie jubileum? Wat zijn haar persoonlijke hoogtepunten en wat ligt er nog voor DGBC in het verschiet? Kortom, een editie om niet te missen! 

Gerelateerd

WEii-licentiehouders kunnen nu certificaat afgeven voor gebouwen

DGBC reikt eerste licenties uit voor certificering Werkelijke Energie intensiteit indicator (WEii)

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Presentatie leidende principes voor sociale duurzaamheid op Paris Proof Plein op PROVADA 2024

Alliantie Sociale Duurzaamheid lanceert leidende principes