BREEAM-NL magazine 2023

Het nieuwe digitale BREEAM-NL magazine is uit. In deze editie lees je over het nieuwe keurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen en het verduurzamen van je eigen huis. We brengen bijzondere gecertificeerde projecten in beeld: van de boomhut in Langeveld Building tot aan het monumentale Stationspostgebouw. Verder vertellen we hoe BREEAM-NL helpt om te voldoen aan de EU Taxonomie, CSRD en ESG.

BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen is in 2023 gelanceerd. Wij zetten de voordelen op een rij en laten zien hoe je hier als opdrachtgever, BREEAM-NL Expert of Assessor mee aan de aan de slag kunt. Ook geven we een kijkje in het indrukwekkende Jonas, een nieuwbouwparel aan het IJburg in Amsterdam. Dit gemixte wooncomplex van koop- en huurwoningen scoorde twee BREEAM Awards en haalde binnen BREEAM-NL op de categorieën Energie, Afval en Vervuiling een score van 100%. Kijk je mee?


Lees het digitale BREEAM-NL magazine

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?