ECOStyle

ECOStyle gelooft in het versterken van natuurlijke kringlopen, de kracht van de natuur, ecologie, duurzaamheid, zorg voor elkaar en zorgvuldig omgaan met ons milieu. Dit alles vertaalt zich in het bijzonder duurzame gebouw op het Ecomunity park.

Het magazijn (4.700 m2) en kantoor (1.200 m2) maken gebruik van aardwarmte. Op het dak liggen 650 zonnepannelen die bijna de volledige energievraag voorzien. In 2017 heeft ECOStyle in Londen de BREEAM Award® in ontvangst mogen nemen voor het meest duurzame industriële gebouw van Europa!

Zowel het kantoor als het magazijn hebben de ambitie om een BREEAM Outstanding certificaat te behalen. Daarmee tonen zij hun enorme duurzaamheidsambitie. De gebouwen worden zelfvoorzienend op gebied van energie, zuivert haar eigen rioolwater en hergebruikt regenwater. Het magazijn is in september 2015 opgeleverd, het kantoor in november 2015.

Facts & figures

  • Het gebouw blijft warm door gebruik te maken van aardwarmte.
  • Er liggen 675 zonnepanelen op het dak, dus ECOstyle is in staat om energie terug te leveren aan het netwerk.
  • Het kantoor is prachtig aangekleed met speciaal natuurlijke wax geïmpregneerd hout dat de prachtige natuurlijke kleur behoudt en daardoor volledig op gaat in het landschap.
  • Regenwater wordt opgevangen en hergebruikt om onder andere de toiletten door te spoelen.
  • Binnen en buiten heeft het gebouw de meest duurzame verlichting die er is, waarbij rekening wordt gehouden met nachtdieren.
  • Al tijdens de bouw kon ECOstyle een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Tijdelijk zijn allerlei wilde bloemzaden mengsels ingezaaid. De ecologe van ECOstyle heeft al ringslangen, uilen en allerlei insecten & amfibieën gespot rondom onze nieuwe gebouwen.
  • Maar duurzaamheid zit ook in de betere en efficiëntere logistiek van het magazijn. Op deze wijze kunnen de producten zo efficiënt mogelijk verstuurd en getransporteerd worden.