WDP Nederland

De WDP bouwstandaard voor een nieuwbouwmagazijn wordt jaarlijks geactualiseerd waarbij de energie-efficiëntie ervan één van de prioritaire overwegingen is. We zetten in op volledige isolatie van muren en daken, ledverlichting met terugdimming en bewegingsdetectie, de meest groene en energie-efficiënte isolatie en verwarmings- en airconditioningsystemen alsook de installatie van zonnepanelen en waar relevant ook op e-mobility.

In het kader van ons Climate Action Plan maken we een duidelijke keuze om ook het gebruik van het gebouw te koppelen aan concrete initiatieven als green energy procurement, slimme monitoring van energie, water en circulatie van de medewerkers van onze klanten in het gebouw zelf alsook implementatie van duurzame onderhoudsstrategieën. Elk nieuwbouwmagazijn wordt sinds januari 2022 gebouwd met het oog op het behalen van (minstens) een BREEAM in use Very Good certificaat.

WDP wenst ook een antwoord te bieden op de versnelde, evoluerende behoeften van de klant inzake energie. Zo kunnen we via een verhoogde groene energieproductie en technologie onze sites meer zelfvoorzienend maken en decarboniseren. WDP is overtuigd van de cruciale rol die een warehouse kan spelen in de decarbonisatie van de toeleveringsketen van zijn klant.

WDP streeft net-zero te opereren doorheen zijn volledige waardeketen tegen 2050

Organisatie

Naam

WDP Nederland

Type organisatie

Ontwikkelaar

Adres

Hoge Mosten 2, Breda

Thema's

Nieuws van WDP Nederland

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: WDP

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: WDP