Saint-Gobain Weber Beamix

Voorsprong door Oorsprong.

Weber Beamix innoveert sinds 1965 de wereld van de mortel met diverse baanbrekende ideeën en vindingen. Altijd gericht op vooruitgang en duurzaamheid, op het verbeteren en vergemakkelijken van het werk en de arbeidsomstandigheden van de gebruiker. Op productniveau heeft dit geleid tot mortels die lichter zijn, minder stof veroorzaken of zelfs een halvering van de CO2-footprint hebben. En om het objectief meetbaar te maken is Weber Beamix de eerste mortelfabrikant die inzicht geeft in de milieueffecten per product middels een EPD.

"Naast productinnovaties zetten we ook van oudsher in op het verbeteren van het bouwproces. Zo kwam Beamix begin zeventiger jaren met een oplossing die het aanzicht van de Nederlandse bouwplaats voorgoed veranderde: de
metselmortelsilo. Voor de metselaar werd het zware mengen van zand, cement en water een machinaal en stofvrij proces en werd afval tot een minimum beperkt.

Vandaag de dag zijn we bezig met de volgende duurzame innovatie: 3D-printen van betonnen elementen. Duurzaam gebruik van materialen, gekoppeld aan een ongekende vrijheid in ontwerpen. Duurzaamheid en innovatie zitten in ons DNA. Dat onze inspanningen op dit vlak worden gewaardeerd wordt dagelijks bewezen door de bouwers van Nederland."

Minimaal materiaalgebruik, maximaal effect

Organisatie

Naam

Saint-Gobain Weber Beamix

Type organisatie

Leverancier

Adres

Hastelweg 161, Eindhoven

Thema's