Rienks Adviseurs

Duurzaamheid in de gebouwde omgeving wordt vaak vertaald naar verbetering van de energieprestatie van gebouwen. Natuurlijk kijken ook wij naar vermindering van CO2-uitstoot en energiereductie, maar wij gaan een stap verder. Ons doel is het opleveren van een gezond gebouw, waarin de eindgebruiker graag vertoeft.

Dit sluit aan bij onze ambitie om de leefomgeving van mensen te verbeteren. Wij doen dit door onze klanten advies te geven bij het realiseren van kwalitatief hoogwaardig vastgoed dat voldoet aan de wensen van bewoners, gasten en toekomstige gebruikers. Gezamenlijk creëren we duurzame en dus toekomstbestendige oplossingen. Bij het ontwerpen van gebouwen vinden wij het aspect gezondheid het belangrijkst en zullen dit bij de opdrachtgever altijd onder de aandacht brengen. Een gezond gebouw levert veel op; onderzoek toont aan dat een gezond gebouw leidt tot hogere productiviteit en lager ziekteverzuim.

In onze kostenadvisering gaan we standaard uit van investering én exploitatie. Dit helpt bij een gefundeerde afweging vanuit een financiële invalshoek bij beslissingen tussen nieuwbouw en renovatie. Renovatie blijkt vanuit duurzaamheid en financiën vaak een beter alternatief. Door een integrale aanpak vanuit de levenscyclus van huisvesting wordt duurzaamheid ook als vanzelf bereikt, wij denken hierbij aan duurzaamheidsaspecten in de aanbestedingsstrategie en de bouwcontractvorm.

Onze adviseurs zijn allen BREEAM-NL Experts. Mocht u binnen uw project al met een BREEAM-NL traject zijn gestart, dan kunnen wij ook het assessment verzorgen in de rol van assessor. Doordat we de relatie tussen euro’s en BREEAM-NL sterren in de initiatieffase inzichtelijk maken, kunnen wij in een vroeg stadium sturen op duurzaamheidsambities in relatie tot investeringen zodat de opdrachtgever weet waar die financieel aan toe is.

Vandaag mag niet ten koste gaan van morgen

Organisatie

Naam

Rienks Adviseurs

Type organisatie

Adviesbureau

Sectoren

Onderwijs, Kantoren, Zorg

Adres

Goeman Borgesiuslaan 77, Utrecht

Thema's

Professionals

Loek Coerver
Loek Coerver Senior Kostenadviseur Bekijk profiel

Nieuws van Rienks Adviseurs

'Toxische substanties staan circulair bouwen in de weg'

'Toxische substanties staan circulair bouwen in de weg'