Koopmans Bouwgroep b.v.

De wereld verandert in hoog tempo, marktvragen veranderen en er wordt steeds meer gezocht naar nieuwe integrale en duurzame oplossingen. Bij Koopmans zijn we ons daar zeer van bewust. Als ontwikkelaar en bouwer staan we centraal in de samenleving om op een duurzame wijze de woon-, werk- en leefomgeving te verbeteren. We werken zo duurzaam mogelijk en daarnaast ontwikkelen we regelmatig nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid. We denken graag mee met de duurzaamheidsambities van onze opdrachtgevers. Samen zoeken we naar slimme en betaalbare oplossingen.

Onze medewerkers worden gestimuleerd om met nieuwe ideeën te komen. Een mooi voorbeeld hiervan is het initiatief van het monitoren van onze afvalstromen op de bouwplaats. De resultaten hebben we gebruikt om het afval niet alleen beter te kunnen scheiden, maar juist ook verder kunnen beperken.

We zijn ons bewust van onze rol in het stimuleren van de circulaire economie. Dankzij de inzet van onze vakbekwame medewerkers en toekomstbestendige technieken werken we aan waardebehoud door onder meer hergebruik van materialen en vermindering van CO2-uitstoot.

Binnen Koopmans beschikken we over een BREEAM-NL-expert die projecten begeleid om het BREEAM-certificaat te behalen. Koopmans had de eerste ervaring met BREEAM via de verbouwing van het eigen kantoor aan de Marssteden in Enschede. Hierbij werd het certificaat BREEAM met 3 sterren (very good) behaald door meerdere innovatieve en milieuvriendelijke ontwerpmaatregelen. Door deze aanpassingen ging het gebouwlabel van D naar A+.

Als ontwikkelaar en bouwer werken we aan een duurzame woon-, werk en leefomgeving.

Organisatie

Naam

Koopmans Bouwgroep b.v.

Type organisatie

Bouwbedrijf

Sectoren

Kantoren, Woningen

Adres

Postbus 461, Enschede

Thema's