Ecophon Saint-Gobain

Duurzaamheid door Zweedse innovatie

Ecophon is van oorsprong een Zweeds bedrijf, ooit gestart in het plaatsje Hyllinge in het zuiden van het land. Met kernwaarden als innovatie, kwaliteit, design en duurzaamheid heeft ons bedrijf in de loop der jaren een unieke benadering weten te ontwikkelen, en zijn we uitgegroeid tot het Ecophon van vandaag.

Wij bieden de wereld unieke oplossingen die speciaal ontwikkeld zijn op basis van onze belofte: a sound effect on people. Dankzij onze oplossingen kunnen mensen beter leren op school, zich beter ontwikkelen en excelleren in hun werk en sneller herstellen als ze zorg nodig hebben. Door het aanbieden van een natuurlijke binnenakoestiek stellen wij ieder individu in staat zijn of haar leven maximaal te leven – duurzaamheid in haar zuiverste vorm als u het ons vraagt.

Wij streven voortdurend naar verbetering van productietechnieken, gebruikte materialen en alles wat bijdraagt aan een betere CO2 footprint. Omdat innovatie in ons DNA zit, is dit de route die wij ook willen volgen als het gaat om duurzaamheid, voor mens en milieu. Duurzaamheid is altijd al onderdeel geweest van onze organisatie, ons glaswol bevat meer dan 70% gerecycled glas en door de hoogwaardige kwaliteit van onze producten is de langdurige levensduur geborgd. Voor onze 3e generatie glaswol maken we gebruik van een plantaardig bindmiddel en omdat we volledig afzien van het gebruik van fossiele grondstoffen, besparen we het equivalent van 24.000 ton ruwe olie per jaar. Dankzij het gebruik van dit plantaardig bindmiddel zijn we erin geslaagd voor 96% van onze 3e generatie glaswolproducten een aantal van de meest stringente certificeringen en classificaties ter wereld in de wacht te slepen, waaronder de Californische Emissierichtlijnen en de Franse VOC A+. Als gevolg van onze uitzonderlijke basismaterialen en de inzet van waterenergie en biogas, hebben wij hoogstwaarschijnlijk de laagste CO2 emissies in deze sector, per geproduceerde vierkante meter absorber. Ecophon heeft een retoursysteem ontwikkeld voor haar panelen waardoor de bijdrage aan de circulaire economie wordt ondersteund. Op basis van een sterk commitment ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen zet Ecophon zich succesvol in voor gelijkheid van mannen en vrouwen en etnische bevolkingsgroepen, een duurzame toeleveringsketen en uitstekende arbeidsomstandigheden voor al haar medewerkers.

Ecophon levert een actieve bijdrage aan duurzame gebouwen. De akoestische producten van Ecophon beschikken naast uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen ook over technische kenmerken die bijdragen aan een comfortabele binnenomgeving. Door te kiezen voor Ecophon-oplossingen kunt u verschillende credits/punten verdienen voor een certificering door BREAAM, LEED en WELL.

Onze benadering van het aan de dag leggen van verantwoord gedrag begint altijd bij kennis over milieueffecten van iedere fase in de productencyclus. Wij hebben dan ook meerdere LCA’s van onze producten uitgevoerd in overeenstemming met internationale standaarden zoals ISO 14025 en EN 15804. Deze LCA’s vormen de basis voor de internationaal gestandaardiseerde milieuverklaringen (Environmental Product Declarations) voor producten en systemen van Ecophon. Alle EPD’s zijn beschikbaar op de website van Ecophon en op environdec.com.

We zetten ons actief in voor: produceren en op de markt brengen van duurzame producten die bijdragen aan een gezonde werkomgeving, het verlagen van afval, energieverbruik en CO2-emissies, we kiezen ten allen tijden voor onderdelen met een lage impact op het milieu, en verhogen van het aandeel van hernieuwbare en gerecyclede bestanddelen in onze producten. Bij Ecophon zien we afval niet alleen maar als afval. Door actief te werken aan vermindering, hergebruik, terugwinning en recycling van afval, zetten wij ons in voor een toekomst met zero waste to landfill.

Als onderdeel van Saint-Gobain, een van de grootste industriële groepen ter wereld, hebben wij beschikking over de resources die wij nodig hebben om te slagen. Door middel van een combinatie van onderzoek, innovatieve processen en productontwikkelingen bereiken wij een lager milieueffect gedurende de gehele levenscyclus van onze producten.

Duurzaamheid zit in het Ecophon DNA, net als de commitment; a sound and sustainable effect on people and environment!

Ecophon, a sound and sustainable effect on people and environment

Organisatie

Naam

Ecophon Saint-Gobain

Type organisatie

Producent

Sectoren

Onderwijs, Kantoren, Zorg

Adres

Parallelweg 17 , Etten-Leur

Thema's