DOKVAST

DOKVAST ontwikkelt voor de eigen beleggingsportefeuille, om langdurige verbintenissen met cliënten aan te gaan. Bij al onze vastgoedinvesteringen stellen wij als voorwaarde dat deze van hoge kwaliteit moeten zijn, maximaal duurzaam, smart middels IoT oplossingen en gezond. Externe en interne architectuur spelen een belangrijke rol. Gebouwen met het oog op maximaal rendement neerzetten tegen een zo laag mogelijke prijs, past niet meer in deze tijd.

Het thema binnen duurzaamheid waaraan wij de meeste aandacht geven is de gezondheid en het comfort van de mensen in gebouwen. Dit realiseren wij bijvoorbeeld door het toepassen van veel daglichtvoorzieningen en stralingspanelen in plaats van heaters in onze magazijnen. 

Wij ontwikkelen al sinds ons bestaan volgens de Trias Energetica. Principes die we in BREEAM terugzagen. Daarom ontwikkelen wij sinds 2013 alleen nog maar BREEAM-NL gecertificeerde panden. Door deze principes op een juiste manier toe te passen zijn onze panden erg zuinig in hun energieverbruik.

NewLogic III, gelegen aan de A58 te Tilburg, is hiervan een mooi voorbeeld en vormt het paradepaartje van onze organisatie. Niet alleen kenmerkt dit gebouw zich door zijn futuristische ontwerp, maar het is ook nog eens extreem duurzaam. Dit volledig gasloze distributiecentrum is genomineerd voor twee verschillende BREEAM awards.

Verder is het gebouw voorzien van Modbus energiemeters, waarmee we op detailniveau de energiestromen inzichtelijk kunnen maken. Zo creëren we een maximale bewustwording van de energieverbruiken voor de gebruiker van ons pand. Tevens is deze data van groot belang bij de ontwikkeling van nieuwe projecten.

Onze rol in de verduurzaming komt dus tot uiting in de panden die we realiseren. Buiten de bovengenoemde maatregelen breiden we onze focus verder uit door circulair te ontwikkelen. Hoewel dit nogal wat voeten in aarde heeft, zijn we van mening dat het cradle to grave principe niet meer verantwoord is. We moeten nu nadenken over de gebouwen die wij nog zullen ontwikkelen. Daarbij zijn wij bepalend. Daarom ontwikkelen wij extreem duurzame gebouwen. Zo blijft ook in de toekomst de verhuurbaarheid intact.

Duurzaamheid is breder dan energiebesparing

Organisatie

Naam

DOKVAST

Type organisatie

Ontwikkelaar

Adres

De Lind 13 a, Oisterwijk

Thema's

Nieuws van DOKVAST

DOKVAST en Barli realiseren circulair en iconisch bouwproject Juf Nienke

DOKVAST en Barli realiseren circulair en iconisch bouwproject Juf Nienke

Dokvast houdt duurzaamheid op één ondanks mislopen BREEAM Awards

Dokvast houdt duurzaamheid op één ondanks mislopen BREEAM Awards

Dokvast maakt van dak NewLogic1 duurzame energiecentrale

Dokvast maakt van dak NewLogic1 duurzame energiecentrale