Cosentino

Cosentino Group beschouwt duurzame ontwikkeling als een essentiële verbintenis in de groeistrategie van het bedrijf, met respect voor en bescherming van het milieu.

Bij Cosentino zijn we sterk gecommitteerd aan de 2030 Agenda die wordt gepromoot door de Verenigde Naties, de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en het lokale actieplan dat wordt gepromoot door de regering van Spanje.

We pakken de vermindering van emissies aan door efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen, goed afvalbeheer en -recuperatie, een 'nul-afvoer strategie' en andere potentiële effecten om de biodiversiteit en ecosystemen te beschermen. Als blijk van onze toewijding en in lijn met SDG 13 – Climate Action, hebben we het Zero Carbon Footprint-label gekregen voor alle DEKTON producten, waarmee we onze CO2-uitstoot over de hele levenscyclus van het product compenseren.

  • We berekenen onze CO2-voetafdruk; Als onderdeel van ons decarbonisatieplan wordt onze CO2-voetafdruk berekend en geverifieerd door een geaccrediteerde externe organisatie.
  • We verminderen onze impact; We zetten ons in voor energie-efficiëntie, emissiereductie en duurzame mobiliteit om onze impact te minimaliseren.
  • We compenseren onze uitstoot; Om CO2-neutraliteit in DEKTON te bereiken, compenseren we bij Cosentino onze uitstoot gedurende de hele levenscyclus van het product (scopes 1+2+3).

Carbon neutral Dekton for sustainable buildings with all the possible applications!

Organisatie

Naam

Cosentino

Type organisatie

Producent

Sectoren

Onderwijs, Retail, Logistiek, Kantoren, Zorg, Woningen

Adres

Van Baerlestraat 39, Amsterdam

Thema's

Nieuws van Cosentino

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: Cosentino

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: Cosentino