Arup

Even voorstellen

Arup is een onafhankelijk internationaal ingenieursadviesbureau, opgericht met het idee dat de gebouwde omgeving het leven van mensen kan veranderen en verbeteren. Onze missie luidt dan ook niet voor niets: ‘We shape a better world’. Al bijna 25 jaar adviseren wij in Nederland onze opdrachtgevers bij het oplossen van complexe bouwkundige opgaven. Dit doen wij door gebruik te maken van onze uitgebreide expertise, ons wereldwijde netwerk en een multidisciplinaire en innovatieve ontwerpbenadering. Vanuit 94 kantoren in 34 landen werken wij dagelijks met ruim 18.000 collega’s aan innovatieve en duurzame projecten in de gebouwde omgeving; van stedelijke gebiedsontwikkeling, gebouwontwerp en -renovatie, tot infrastructurele opgaven en projecten in de onderwijs-, zorg- en kunst- en cultuursector. 

Sustainability is everything

Bij alles wat wij doen staat duurzaamheid centraal. Zo zijn wij pionier in het ontwerpen van grootschalige, klimaatneutrale gebouwen en het transformeren van stedelijke gebieden naar inclusieve en toekomstbestendige leefomgevingen. Niet alleen streven wij hierbij naar een optimale inzet van bio-based en/of gerecyclede materialen, ook de sociale impact is voor ons van cruciaal belang. Het is niet voor niets dat veel van onze ontwerpen zijn bekroond met een BREEAM Outstanding certificaat.

Baanbrekende projecten

Recente projecten in Nederland zijn de ontwikkeling van HAUT, het eerste en hoogste hout-hybride woongebouw, Elements, een parametrisch ontworpen hout-hybride woontoren, Echo TU Delft, het eerste energieleverende onderwijsgebouw en de renovatie van het Rijksmuseum in Amsterdam. 

Allround expertise

Al 15 jaar adviseren wij Rijkswaterstaat bij de renovatie en vernieuwing van de belangrijkste verkeersbruggen in Nederland. Voor het verlengen van de levensduur van deze bruggen, focussen wij op zowel veiligheid als duurzaamheid. Onze innovatieve oplossingen zijn gebaseerd op de toepassing van geavanceerde digitale technologieën en het slimme gebruik van zowel hergebruikte als nieuwe duurzame materialen.
Ook op het gebied van industrie, technologie en wetenschap adviseren wij de sector bij het verduurzamen van zowel bestaande faciliteiten als nieuwe ontwerpen. Zo hebben wij de afgelopen jaren een solide reputatie opgebouwd in het toekomstbestendig ontwerpen van de talrijke data centers die ons land telt.

Total Architecture

Voor ons staat een ontwerp nooit op zichzelf. Aspecten als de sociale impact, de biodiversiteit en de mate van circulariteit en energieneutraliteit van een gebouw, station, campus, brug of viaduct spelen een belangrijke rol. Een integrale, multidisciplinaire benadering staat voor Arup centraal. Oprichter en visionair Sir Ove Arup legde al meer dan 75 jaar geleden de fundamenten voor deze visie: ‘Total Architecture’.
Meer weten over Arup? Kijk op www.arup.com.

Fotocredit: Arjen Veldt Fotografie. LocHal Tilburg.

’Total Architecture’ implies that all relevant design decisions have been considered together and have been integrated into a whole by a well organised team empowered to fix priorities. - Sir Ove Arup

Organisatie

Naam

Arup

Type organisatie

Adviesbureau

Adres

Naritaweg 118, Amsterdam

Thema's

Nieuws van Arup

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Woontoren HAUT ontvangt BREEAM-NL Outstanding Oplevercertificaat

Woontoren HAUT ontvangt BREEAM-NL Outstanding Oplevercertificaat