Wytze Boekhout over training bij DGBC Academy: ‘De opdracht had een directe link met de praktijk’

Bij DGBC Academy leer je alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in relatie tot bouw en vastgoed. Of volg je trainingen om gecertificeerd BREEAM-NL Expert én Assessor te worden, net als Wytze Boekhout. Hij is werkzaam als Duurzaamheidsadviseur bij C2N. Wytze deelt zijn ervaringen met de training en vertelt hoe hij zijn kennis in de praktijk brengt.

Waarom heb je voor deze training gekozen?

Met de ambitie om BREEAM-NL In-Use Assessor te worden, volgde ik de training BREEAM-NL In-Use Expert. Vanuit opdrachtgevers ontvangen we steeds meer verzoeken rondom BREEAM-NL In-Use. Om hierop te anticiperen is het waardevol om binnen het team van C2N een extra medewerker hiervoor op te leiden.

Wat zijn de voornaamste dingen die je tijdens deze training hebt geleerd?

De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan met diverse BREEAM-NL In-Use projecten. Daarbij hield ik me voornamelijk bezig met het deel ‘Asset’. De delen ‘Beheer’ en ‘Gebruik’ waren voor mij nog relatief onbekend en daarover bevatte de training veel nieuwe informatie. Dat vond ik leerzaam.

Wat pas je het meest toe in je dagelijkse werk?

De opdracht waarbij we een gebouwscan moesten invullen aan de hand van diverse uitgangspunten was voor mij heel herkenbaar en had een directe link met de praktijk. In mijn functie als adviseur heb ik vaker BREEAM-NL In-Use gebouwscans en verbetervoorstellen opgesteld. Ik haal er veel plezier uit om een verbetervoorstel te creëren dat de kansen en mogelijkheden binnen een asset optimaal benut. Het is een mooi compliment als een opdrachtgever het verduurzamingsadvies opvolgt en blijft terugkomen met opdrachten voor het verduurzamen van vastgoed.

Wat is het leukste project waar je de afgelopen tijd aan heb gewerkt?

Een voormalig industrieel pand in het Schinkelgebied in Amsterdam. Dit pand uit 1949 is getransformeerd tot een modern kantoor met behoud van het industriële karakter. Dat vind ik nou een mooi voorbeeld van een gebouw dat op creatieve en innovatieve wijze een nieuwe bestemming kan krijgen. De gebruiker is ook erg enthousiast als het om duurzaamheid gaat. Momenteel zijn we bezig met de uitwerking van het certificeringstraject. We verwachten op korte termijn het BREEAM-NL In-Use certificaat te kunnen aanvragen.

Borg jij ook een mooier morgen?

Volg dan een van de BREEAM-NL trainingen van DGBC Academy!

DGBC-partners

C2N B.V.

Gerelateerd

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024