World Green Building Council lanceert nieuw rapport: The Business Case for Green Building

World Green Building Council lanceert nieuw rapport: The Business Case for Green Building; A Review of the Costs and Benefits for Developers, Investors and Occupants.

Recentelijk heeft de World Green Building Council (WGBC) een allesomvattend rapport over duurzame gebouwen gepubliceerd. Het rapport benadrukt aantrekkelijke voordelen van duurzaamheid gedurende de levenscyclus van een gebouw. Daarnaast onderzoekt de WGBC of het mogelijk is om financiële waarde te hechten aan de kosten en baten van een duurzaam gebouw. Dit rapport verdedigt succesvol de stelling dat vandaag de dag duurzame gebouwen kunnen worden gebouwd én terugverdiend tegen een prijs die vergelijkbaar is met conventionele gebouwen. De WGBC verenigt empirisch bewijs op het gebied van duurzaamheid en benadrukt dat ‘groene’ gebouwen tastbare voordelen bieden. De bewijslast strekt van een lager risicoprofiel en een hoger rendement tot een verbeterd binnenklimaat en arbeidsproductiviteit. Kortom, alles over duurzame gebouwen, en meer..

Voor meer informatie, download het rapport op: http://www.worldgbc.org/activities/business-case/

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie