Wie wint de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap?

Bedrijven die zich onderscheiden op het vlak van duurzaamheid kunnen zich tot 31 december 2013 aanmelden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2014. De prijs wordt eenmaal in de twee jaar uitgereikt en beloont duurzame bedrijven en innovaties.

Kleine en grote organisaties met duurzaam management, een duurzaam product of dienst, duurzame internationale samenwerking of die duurzaam produceren worden van harte uitgenodigd zich in te schrijven voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Deadline
De deadline voor een inschrijving is 31 december 2013; na deze datum zal een vakjury de inzendingen beoordelen. De vakjury staat onder leiding van Anne-Marie Rakhorst, directeur van Search en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Er worden drie genomineerden geselecteerd die zich tevens inschrijven voor de EBAE, de European Business Awards for the Environment.

Koning Willem I Stichting
De Koning Willem I Plaquette wordt eenmaal in de twee jaar uitgereikt door de Koning Willem I Stichting. Deze Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche bank NV en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe.

Normteq
De Plaquette werd in 2012 veroverd door Normteq, een bedrijf in Hengelo dat een duurzame manier van renoveren bedacht, waarbij onder andere flats in korte tijd een volledige transformatie ondergaan.


Foto: Plaquettewinnaar 2012 Harrie Evers van Normteq (rechts) met Prof. Dr. K.H.W. Knot en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, destijds nog Prins van Oranje

Bron: http://www.duurzaamgebouwd.nl

Gerelateerd

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces