Werkelijk energiegebruik steeds belangrijker richting Paris Proof

Het halen van de klimaatdoelstellingen van Parijs krijgt steeds meer aandacht. Dat betekent dat meer partijen de urgentie zien. Een handig hulpmiddel is het werkelijk energiegebruik, want daaraan kun je zien of je goed op weg bent en dat komt steeds beter naar voren.  

De Werkelijke Energie intensiteit indicator (WEii) kreeg begin dit jaar een update en inmiddels is er ook een WEii Woningen. Daarnaast is het EnergieKompas gepresenteerd.  Het instrument combineert het werkelijk energiegebruik met energielabels, zodat gebruikers zien aan welke knoppen ze moeten draaien om Parijs te halen.  

Congres 

Het Paris Proof Congres van 29 november 2022 bewees hoezeer het onderwerp leeft en hoe veel kanten er aan het halen van de doelen zitten. Veel ondertekenaars van het Paris Proof Commitment waren aanwezig en een aantal nieuwe ondertekenaars ging op de foto. Daarnaast zijn het Spaarconstruct, komend Europees beleid en de vergelijking tussen het internationale meetsysteem CRREM en Paris Proof gepresenteerd. Het is maar een greep uit de zaken die spelen, wordt vervolgd. 

Lees ook het artikel van Martin Mooij met een vooruitblik naar 2023  

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?