Wat Texel en de Titanic met BREEAM-NL te maken hebben lees je in het nieuwe jaaroverzicht

Veroverde BREEAM-NL tot 2022 een gebied ter grootte van Vlieland, nu zijn alle BREEAM-NL gebouwen bij elkaar bijna net zo groot als Texel. Tot en met 2023 is 50.770.222 m2 vloeroppervlak gecertificeerd met het duurzaamheidskeurmerk. Meer opvallende feitjes en recente ontwikkelingen vind je in het nieuwe BREEAM-NL jaaroverzicht.

Wist je dat je iedere dag de Titanic had kunnen kijken in de tijd dat jullie e-learnings volgden? De speelduur van de film is gelijk aan het aantal minuten per dag dat jullie e-learnings keken. E-learnings zijn dus een populaire manier om de kennis van duurzaam bouwen up-to-date te houden. Vooral biobased bouwmaterialen bleek een hot topic. Veruit de meeste mensen volgden de e-learning over dit onderwerp.

EU Taxonomie in BREEAM-NL

Een nieuw onderwerp binnen BREEAM-NL is de EU Taxonomie. De criteria voor klimaatmitigatie en klimaatadaptatie zijn in 2023 opgenomen in de nieuwe richtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen. Met een speciale EU Taxonomie-verklaring kun je na certificering aantonen dat jouw BREEAM-NL gebouw voldoet aan de Europese eisen.

Ook is sociale duurzaamheid voor het eerst meegenomen in een richtlijn voor nieuwbouw.

Meer BREEAM-NL In-Use kantoren en industriegebouwen

Verduurzaming van bestaande bouw blijft een enorme opgave. Steeds meer kantoren en industriegebouwen gebruiken BREEAM-NL In-Use daarbij als handvat.

Benieuwd naar alle cijfers over het aantal certificeringen, gemiddelde scores en meer weetjes over BREEAM-NL?

Bekijk het complete BREEAM-NL jaaroverzicht 2023

Gerelateerd

Pluq levert laadoplossingen voor bedrijven: ‘Vastgoedeigenaren krijgen gewoon geen huurders meer als hun gebouwen niet Paris Proof zijn’

Pluq levert laadoplossingen voor bedrijven: ‘Vastgoedeigenaren krijgen gewoon geen huurders meer als hun gebouwen niet Paris Proof zijn’

Partijen ondertekenen samenwerkingsverklaring bouwmaterialenakkoord

Samenwerkingsverklaring bouwmaterialenakkoord getekend

Wat vindt DGBC van de uitslag van de Europese verkiezingen en de goedkeuring van de natuurherstelwet?

DGBC over de natuurherstelwet en de Europese verkiezingen