Vijf sterren BREEAM-NL voor ontwerp van distributiecentrum Dok Vast

Dok Vast heeft een vijf sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Ontwerpcertificaat ontvangen voor de nieuwbouw van het distributiecentrum op bedrijventerrein Vossenberg West II in Tilburg. De score van 87,13% is nog niet eerder in Nederland gehaald voor een ontwerp van een distributiecentrum.

Het gebouw is ontwikkeld door Heembouw in opdracht van belegger Dok Vast. Het ontwerp is van Habeon Architecten. In het bijna 47.000 vierkante meter grote distributiecentrum is rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is het gebouw goed geïsoleerd en volledig uitgerust met LED-verlichting. Voor het kantoorgedeelte is een VAV systeem toegepast. Dit systeem blaast meer verse lucht wanneer een ruimte door meer mensen wordt bezet.

De laatste fase van het distributiecentrum in Tilburg is begin december opgeleverd. Sinds half oktober is is het gebouw deels in gebruik genomen door DB Schenker/Nokia Siemens Networks.

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?