Verkiezing ‘Duurzame 50 Vastgoed NL 2013’ van start

De tweede editie van de verkiezing Duurzame 50 Vastgoed NL is vandaag van start gegaan. Dutch Green Building Council en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd hebben vorig jaar het initiatief genomen voor de jaarlijkse verkiezing: De Duurzame 50 Vastgoed NL. Dit jaar zijn nog eens twee partners aangesloten waardoor de verkiezing nog meer draagkracht en exposure krijgt: PropertyNL en de Green Business Club. De uitreiking van de tweede editie zal plaatsvinden op 16 september tijdens het openingscongres van de Dutch Green Building Week 2013 in Den Haag.

Wie zijn de mensen in Nederland die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken? Klik hier voor de lijst van 2012

De onafhankelijke jury is op zoek naar de meest invloedrijke duurzame persoon in de bouw en vastgoed in Nederland. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor ruim 40% van het energieverbruik en ruim 30% van het afval in Nederland. Hier valt enorm veel co2 reductie te behalen. De branche is in beweging en neemt veel goede initiatieven voor het verminderen van de milieubelasting. Door duurzaamheid te implementeren in de breedste zin van het woord: gebruik duurzame materialen, renovatie, duurzame energie, ketensamenwerking, en duurzaam ondernemerschap. De vijftig genomineerde professionals geven door concrete acties op dit moment invulling aan duurzaamheid in de vastgoedbranche.

De Duurzame 50 geeft andere professionals in de gehele sector en ver erbuiten inspiratie, motivatie, visie en inzicht in de mogelijkheden voor verduurzaming van vastgoed.

Jury

De jury bestaat uit zes onafhankelijke personen. De jury zal binnenkort, na de jurybijeenkomsten worden voorgesteld. De winnaar van vorig jaar, in dit geval Coen van Oostrom, is automatisch de juryvoorzitter van het volgend jaar. Een jurylid kan niet worden verkozen in de lijst. Er komt dus een nieuwe winnaar!

De verkiezing is opgebouwd uit een longlist, een jury bijeenkomst en een uiteindelijke lijst van de Duurzame 50 Vastgoed NL.

Prijs

De organiserende partners willen de winnaar van de Duurzame 50 Vastgoed NL ook belonen. En wel met een cheque van in totaal € 5.000 die door de partners ter beschikking wordt gesteld. Deze geldprijs dient in zijn geheel aan een goed doel geschonken te worden. Tijdens of na afloop van de uitreiking mag de winnaar het goede doel bepalen. Tevens ontvangt de winnaar een echte houten fiets. Deze extra prijs is door de Green Business Club en Bough Bikes beschikbaar gesteld.

Deelname

Ook het publiek heeft natuurlijk invloed. Tot 20 augustus 2013 kunnen nominaties worden ingezonden voor personen die thuis horen in de Duurzame 50 Vastgoed NL. Dit kan een ieder doen via de website www.duurzame50.nl.

Gerelateerd

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’