Verantwoordingsdag: ‘Nederland niet op koers om SDG’s te behalen, mondiale crises maken het nog moeilijker’

Nederland loopt nog niet op koers om de Sustainable Development Goals in 2030 te halen. Sterker nog: in dit tempo haalt geen enkel land het. Dat is een van de conclusies uit de zesde Nationale SDG-rapportage en de CBS Monitor, die vandaag werd gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst Route 2030 | De Sustainable Development Goals als kompas. Maar ondanks de uitdagingen zijn er ook een hoop mooie stappen naar een betere wereld gemaakt.

Zo zet bijvoorbeeld de verduurzaming van de landbouw stevig door, daalde het aantal daklozen voor het eerst sinds een aantal jaar en hebben er positieve ontwikkelingen op het gebied van gendergelijkheid plaatsgevonden (o.a. afnemende beloningsverschillen, stijgende arbeidsparticipatie en economische zelfstandigheid van vrouwen). 

Ook is er steeds meer aandacht voor de zorgen van jongeren. Zorgen over hun toekomst, over klimaatverandering, en hun mentale gezondheid. Mede door deze aandacht en inzet van jongerenorganisaties zijn jongeren erin geslaagd plaats te nemen aan tafel bij een aantal belangrijke besluitvormingsprocessen (o.a. de formatie en de COP26 in Glasgow).

​​​​​​​

Lees verder op de site van SDG Nederland

DGBC-partners

SDG Nederland

Gerelateerd

Europese regels en wat zijn de gevolgen

Overzicht Europese regels en de gevolgen voor bouw en vastgoed

CRREM ten opzichte van Paris Proof

CRREM en Paris Proof: samen op het juiste doel af

Gemeentelijke aanpak voor wonen en bouwen binnen CO2-budget

Gemeentelijke aanpak voor wonen en bouwen binnen CO2-budget