TPEX verbindt zich als participant aan DGBC

Het participantennetwerk van DGBC is uitgebreid met TPEX. Het Amsterdamse bedrijf is een zogenoemd Building Operations Center, het biedt continue ondersteuning en inzicht in beschikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en het well-being van de gebruiker.

Daarmee kan de organisatie gebouweigenaren helpen om naast het keurmerk BREEAM-NL voor nieuwbouw, ook een BREEAM-NL In-Use keurmerk te behalen. Robert Rosier van TPEX stelt zijn organisatie voor. 

Strategische doelen

Het zogenoemde Building Operations Center richt zich op het management van strategische doelen van gebouwen, infrastructuren en andere assets. Denk daarbij aan doelen zoals beschikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en de wellbeing van de gebruiker. Rosier vertelt hoe dat in de praktijk eruitziet: “Wij coördineren de technische partijen (onderhoudspartijen) om enerzijds binnen de gestelde doelen de werkzaamheden uit te voeren, maar ook anderzijds werkzaamheden anders uit te voeren in de voorliggende periode en daarmee betere prestaties te kunnen halen op de strategische doelen.”

Hoog in het vaandel

TPEX heeft duurzaamheid hoog in het vaandel, vertelt Rosier: “Onze organisatie zal BREEAM-NL Expert (Nieuwbouw en In-Use) en Assessor (Nieuwbouw en In-Use) worden voor eindklanten. Daarnaast ontwikkelen wij nu een methodiek (In-Control Methode), die in vervolg op BREEAM-NL In-Use, kan worden gebruikt om alle aspecten van duurzaamheid te volgen.

Sommige onderdelen volgen we continu via het gebouwbeheersysteem, andere periodiek met een vaste (jaar) agenda. Wij denken dat de In-Use certificering daarmee beter bereikbaar wordt voor gebouweigenaren.”

Toegankelijker 

TPEX wil zich richten op bedrijven die het BREEAM-NL certificaat voor Nieuwbouw hebben gehaald en moeite hebben om dit door te zetten naar een In-Use fase. “Door gebruik te maken van een best-of-breed-aanpak voor de implementatie van de In-Use fase, zijn wij ervan overtuigd dat iedere asset met ons Operations Center, standaard 55% van de credits behaalt. Met name binnen beheer en gebruik. Hiermee willen we de In-Use fase toegankelijker maken. Dat willen wij doen door eerst de In-Control methode te definiëren en het liefst samen met DGBC een werkgroep daaromheen te vormen van property managers die dezelfde uitdaging hebben”, besluit Rosier.

DGBC-partners

TPEX International

Gerelateerd

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’