Stefan van Uffelen ontvangt Award van World Green Building Council

Voor zijn bijdrage aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving heeft Stefan van Uffelen, directeur Dutch Green Building Council, vandaag tijdens het World Green Building Congres in Kaapstad de Award ‘For Outstanding Contribution to the Global Green Building Movement’ ontvangen. Jane Henley (CEO van de World Green Building Council) noemt het werk van Van Uffelen “een inspiratiebron voor ons groeiende netwerk”.

“Door de inzet van mensen als Stefan hebben we nu in de wereld maar liefst 98 Green Building Councils met in totaal 25.000 participanten”, aldus Henley. “En allemaal hebben ze als doel de gebouwde omgeving te verduurzamen. Die inzet waarderen we zeer.” Stefan van Uffelen reageert verheugd op zijn onderscheiding: “Ik ben zeer blij met deze Award, maar ik ben ook trots dat ik onderdeel ben van dit sterke netwerk. Ik denk dat we door nog meer samen te werken de kracht van dit netwerk verder kunnen vergroten.”

DGBC: een volwassen organisatie
Stefan van Uffelen is al vanaf de oprichting directeur van de Dutch Green Building Council. Onder zijn leiding is de Dutch Green Building Council de afgelopen vijf jaar gegroeid naar een volwassen organisatie met meer dan 370 participanten. Daarnaast is DGBC beheerder en ontwikkelaar van het BREEAM-NL keurmerk, inmiddels hét instrument om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen te meten. Op dit moment is in Nederland ruim 3.700.000 m2 vastgoed BREEAM-NL geregistreerd.

Gepassioneerde leider
Volgens Jane Henley is het succes van de Dutch Green Building Council een direct gevolg van de passie van Van Uffelen, en van de vaardigheid en het vermogen om het juiste team om zich heen te bouwen. Henley: “DGBC is een voorbeeld voor veel Europese collega’s die zijn begonnen met het opzetten van een Green Building Council.”

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen